Job: Cum comunici cu persoanele dificile de la serviciu?

De Sandra S., pe

Din păcate, nu poţi alege întotdeauna persoanele cu care să lucrezi şi câteodată se poate întâmpla ca cei din jurul tău să nu-ţi fie pe plac. Ce faci atunci?

Nu te coborî la nivel

În unele birouri există câte o persoană căreia toţi încearcă să-i facă pe plac, doar să nu ajungă în gura ei. Soluţia este să nu te cobori la nivelul ei, deoarece atât ceilalţi colegi, cât şi şefii, vor să vadă cum te comporţi în astfel de situaţii.

Află ce te enervează

Unii oameni îşi dau seama destul de uşor de punctele slabe ale altora şi se folosesc de acestea pentru a agasa. Analizează-te şi află care sunt punctele tale slabe, astfel vei reuşi să afli care este tactica lor de „atac”.

Discută

Dacă te supără cineva la birou, prima soluţie nu este să te duci la colegi sau la şefi să te plângi, ci mai bine confruntă acea persoană. Însă nu într-un mod agresiv, ci invit-o la o discuţie liberă într-o zonă neutră, cum ar fi afara sau într-o sală de conferinţe. Orice ar fi, nu chema mai multe persoane la discuţie.

Calm

În cazul în care o persoană iscă un scandal şi tu eşti ţinta, încearcă să îţi păstrezi calmul.Nu uita că şefii şi colegii te urmăresc. În plus şi persoana în cauză s-ar putea calma, dacă tu rămâi astfel.

Lucraţi împreună

Unii şefi pun dinadins persoane care nu se înţeleg să lucreze împreună. În acest caz e mai bine pentru tine să încerci să lucrezi cu acel om, în loc să ceri un transfer, demonstrând astfel că lucrezi bine în situaţii dificile sau stresante.

Într-un final

Dacă ai încercat tot ce ţi-a trecut prin minte, dar tot n-ai reuşit să te înţelegi cu persoana dificilă, ultima soluţie este să mergi la manager şi să-i spui problema, însă într-un mod calm şi matur, nu ca un copil care se duce la părinte.
Foto:Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!