Corina Braşoveanu

De Unica.ro, pe

Corina Braşoveanu, general manager al Centrului FasTracKids Bucureşti 3, îmbină cu succes familia, locul de muncă şi afacerea personală.
Ce te-a determinat să alegi să deschizi un Centru FasTracKids, o afacere total diferită de domeniul tău de activitate, cel financiar?

Eram Group Controller în cadrul companiei Mobilux când am mers cu fetiţa mea, Mara, la o lecţie demonstrativă  FasTracKids. Când am ieşit de aici, a fost foarte încântată şi mi-a povestit apoi mult timp despre această experientă. Despre grădiniţa obişnuită la care mersese până la acel moment nu îmi povestise niciodată atât de mult şi cu atât de mult entuziasm. Soţul meu urma un MBA unde era coleg cu un antreprenor care deţinea o firmă de intermediere francize. Cunoscându-l pe acesta şi având încredere în el, am achiziţionat franciza FasTracKids.

Am organizat evenimentul de lansare a centrului FasTracKids Bucureşti 3 în iunie 2008. Am fost centrul cu dezvoltarea cea mai rapidă din Bucureşti, cu cel mai mare număr de copii înscrişi atins în a cincea lună de la deschidere.

De ce este acest sistem educaţional diferit? Ce a determinat-o pe fetiţa ta să îţi povestească atât de încântată despre el?

Programele au o abordare practică şi se adresează copiilor de la cele mai mici vârste. Unul dintre programele pe care le-am achiziţionat de la franciză se numeşte Core şi este destinat copiilor între 3-8 ani. Acesta pregăteşte copiii pentru şcoală şi viaţă, le lărgeşte cunoştinţele de cultură generală şi le dezvoltă în acelaşi timp abilităţi esenţiale pentru succesul ulterior: de a prezenta în public (sunt filmaţi când susţin prezentări, primesc feed-back, îşi dau feed-back între ei), învaţă să lucreze în echipă lucrând la proiecte, învaţă ce înseamnă disciplina. Ajung să îşi desfăşoare activitatea eficient şi să o ducă la bun sfârşit într-un timp dat.

Comunicarea se desfăşoară într-un mod foarte pozitiv; se pune accent pe respectul reciproc, pe maximizarea potenţialului unic al fiecăruia, nefiind puşi, astfel, în poziţii de concurenţă. Programul Core este disponibil în 3 limbi: română, engleză şi germană. Din toamnă, lansăm şi varianta în germană a programului, cu profesori vorbitori nativi de germană şi unde clienţi ţintă sunt copiii care urmează să ţină examen de admitere la Liceul German Goethe.

Având în vedere că este vorba de un examen oral, abilităţile dezvoltate de programul oferit de noi vor fi esenţiale pentru a face faţă experienţei de admitere. Un alt curs este cel de Signing, dedicat bebeluşilor între 6 – 24 luni, unde aceştia învaţă să comunice cu persoanele apropiate care vin cu ei la curs, petrecând un timp structurat de învăţare cu acestea şi eliminându-se frustrarea dată de incapacitatea de a comunica la această vârstă, prin cuvinte.

Există şi programul Explorers pentru copii între 2-4 ani, pe care îl avem în limba engleză. Acesta include parte de socializare, parte de cultura generală şi activităţi, componenţă de muzică şi dans şi este creat special pentru copiii mici. Din toamnă lansăm FasTracKids Music, pentru copiii între 2 – 4 ani, gândit pentru a le forma o cultură muzicală care îi ajută totodată şi la însuşirea cunoştinţelor de limba engleză.

Ne gândim să achiziţionăm şi programul FasTracKids English, care este conceput pentru a preda limba engleză, un program excelent pe care sperăm să reuşim să îl demarăm în octombrie 2011.

Care este „povestea” acestui Centru – ce te-a facut sa decizi „acum este momentul”?

Decizia de a deschide această afacere se leagă de momentul din viaţă în care mă aflam: copilul mic, dorinţa de a dezvolta ceva care pe termen lung să fie o rezerva pentru viitor şi dragostea pentru copii în general.

Cum ai reuşit să dezvolţi această afacere, având în vedere că ai în acelaşi timp un job solicitant, de director financiar?

Cu ajutorul unei echipe extraordinare, care iubeşte copiii şi e fericită să lucreze cu ei şi să se dezvolte personal pentru a putea lucra mai bine cu aceşti copii extraordinar de frumoşi şi deştepţi.

Ai gândit un program de vară pentru copii. Ce înseamnă o grădiniţă de vară? Cu ce este diferită de cea din restul anului? Care este impactul unui astfel de program de vară asupra unui copil, a dezvoltarii sale? Tu ce ai observat, care este evoluţia copiilor implicaţi într-un astfel de program, având în vedere că în cazul lor schimbări pot să apară de la o săptămână la alta?

Programul de vară este foarte solicitant dat fiind faptul că include pe lângă cursurile FasTracKids şi înot, tenis, engleză şi dans. Sportul se desfăşoară în condiţii foarte bune, în cadrul Complexului Dinu Pescariu. Astfel părinţii se pot ocupa liniştiţi de serviciu, timp în care copiii au un program complet şi evoluează peste vară.

Cel mai mare impact îl au Cursurile FasTracKids asupra dezvoltării lor, este un lucru pe care l-am observat clar la fetiţa mea, care chiar dacă are 8 ani şi a terminat clasa a II-a nu se plictiseşte, pe lângă faptul că vine acasă cu un bagaj lărgit de cunoştinţe generale interesante, îşi expune ideile în mod structurat şi este foarte fericită că şi-a fcăut prieteni de toatre vârstele.

Ce recomandări de time management ai pentru mămicile care se gândesc să îşi deschidă propria afacere, având în vedere că, în plus faţă de a fi antreprenor şi top manager, eşti şi mămică?

Să aibă grijă în primul rând de ele, pentru a putea să facă faţă responsabilităţilor aşa cum îşi doresc.

Ne poţi da câteva repere de „curse contra-cronometru” pe care a trebuit să le faci pentru a răspunde solicitărilor venite din aceste 3 părţi? Bănuiesc că se întâmplă destul de des să apară urgenţe şi la grădi, şi la birou şi cu fetiţa…

Din fericire am trei echipe extraordinare: acasă, la serviciu şi la firmă. Am o bonă care mă ajută foarte mult, e proactivă şi o iubeşte pe Mara, o echipă cu care la serviciu întotdeauna am avut performanţe precum şi o echipă care s-a format şi dezvoltat odată cu Centrul FasTracKids, echipă pe care ştiu că mă pot baza.

Cum îţi faci timp şi pentru tine şi în ce constă acesta? Există un ritual de întreţinere / relaxare la care nu renunţi orice ar fi?

Îmi face plăcere să fac masaj şi vreau să încep un curs de dans oriental. Îmi place foarte mult să citesc şi să mă plimb.

Ce planuri ai pentru vacanţa de vară?

Mi-am propus să merg cu fetiţa mea în cât mai multe city breack-uri. Am fost câteva zile la Paris, vom merge la Viena unde ea va urma cursurile unui Summer Camp şi îmi doresc să ajungem şi la Veneţia şi mai ales la întâlnirea FasTracKids de anul acesta la Las Vegas!

Foto: arhiva personală

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!