Ce greșeli să nu faci niciodată în social media

De Adina Rosetti pe

Ne-am obişnuit să împărtăşim tot ceea ce ni se întâmplă în reţelele sociale, dar ar trebui să fim mai atenţi ce postăm atunci când avem un job sau suntem în căutarea unuia. Iată ce greşeli să nu faci niciodată pe Facebook sau Twitter.


1. Nu împărtăşi informatii prea… personale!
Carly Mc Kinney, o profesoară de matematică, a fost concediată după ce mai multe postări pe Twitter despre pasiunea ei pentru clubbing şi marijuana. Elevii au fost foarte nemulţumiţi de decizia şcolii şi au protestat pentru aducerea ei înapoi.
2. Nu îţi expune public nemulţumirile de la locul de muncă!
Un angajat al California Pizza Kitchen şi-a pierdut jobul după ce s-a plâns, tot pe Twitter, de noile uniforme.

3. Nu îţi pierde jobul înainte de a-l obţine!
A păţit-o un tip care a aplicat pentru o slujbă la Cisco Systems şi a postat imediat pe Twitter: „Cisco tocmai mi-a oferit un job! Acum trebuie să mă hotărăsc dacă merită să primesc un salariu mare pentru a mă deplasa zilnic la San Jose făcând ceva ce urăsc”. Inutil de menţionat că nu a mai primit postul..

Citește și Ești un lider autentic?

4. Nu îţi critica şeful pe net, va vedea întotdeauna!
Este cea mai frecvenţa greşeală, care a dus la numeroase cazuri de concediere. Se pare că şefii o iau întotdeauna foarte… personal!

5. Nu face comentarii rasiste sau sexiste!
A se vedea cazul lui Justine Sacco, care şi-a pierdut slujba în câteva ore de la postarea unui mesaj ofensator pe Twitter,
atunci când s-a îmbarcat într-un avion cu destinația Africa. Iată care au fost cuvintele care au incriminat-o: „Going to Africa. Hope I don’t get AIDS. Just Kidding. I’m White!” (Plec în Africa. Sper să nu iau SIDA. Glumesc. Sunt albă!).

Foto Hepta

Citește și Cinci joburi care îți aduc fericirea

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro