Femeia de carieră în bucătărie

.

Pentru mulţi, imaginea unei carieriste în bucătărie, gătind, poate fi tot atât de rară precum oazele în Sahara. Mai ales din pricina timpului, niciodată suficient, „bucătăreala”…

… pentru o femeie de carieră e ca vacanţa. Frumoasă, scurtă şi departe. Există însă şi excepţii precum Adriana Boşcănici, managing partener la Trainart şi membru în HR Club.

Specialistă în pregătirea şi derularea de traininguri în domeniul soft skills spune că petrece zilnic între 30 şi 60 de minute în bucătărie şi găteşte, de obicei, mâncăruri simple, rapide şi uşoare care se mănâncă o singură dată şi care nu necesită depozitare.

„De regulă, gătesc pentru cină, când ne reunim acasă. Adesea optez pentru cartofi la cuptor, salate de orice fel, carne sau peşte pe grătar şi legume în aburi. Când am mai mult timp, îmi place să gătesc ciorbe, iar specialitatea mea este ciorba de peşte, la care asortez ardei iute”, explică aceasta.

Vara, specialista în training găteşte mai ales supe de legume, uşoare, fără grăsime şi care nu necesită încălzire când se consumă. Ea spune că la felul doi îi plac măncărurile care se pot face la cuptor, pentru că sunt practice şi pentru că în paralel se poate dedica şi altor activităţi.

În ceea ce priveşte deserturile, ea se rezumă la lucruri mai simplu de făcut, cum ar fi: budinca, salatele de fructe în combinaţii inedite, merele coapte cu miere cu scorţişoară. „De multe ori îmi folosesc cât mai mult creativitatea şi încropesc o reţetă cu ingredientele pe care le am la îndemână în acel moment”, mai spune Adriana care se laudă că până acum nu a primit plângeri.

Alege cina în familie pentru acel sentiment de „acasă”

În ultima perioadă, Adriana Boşcănici rămâne mai des acasă pentru cina în familie, şi asta nu doar din cauza crizei. „Este acel sentiment de «acasă» pe care îl am, acea intimitate pe care o regăsesc seară de seară în jurul mesei. Acum câţiva ani nu credeam că voi spune acest lucru, convinsă fiind că este suficient să mănânci oriunde, să te hrăneşti. Însă, mâncatul acasă este mai mult decât a te hrăni, este atmosfera de familie şi căldura care am constatat că mă încarcă pozitiv”, mărturiseşte aceasta.

Pragul restaurantelor, îl trece o dată pe săptămână, încercând tot timpul ceva nou, cu specific diferit. „Îmi place mâncarea indiană, foarte picantă, îmi plac pastele şi salatele italieneşti, tot ce este din peşte, legumele chinezeşti, mâncarea libaneză. Din bucătăria românească însă, pe lider în topul preferinţelor se află iahnia de fasole, cu varză murată”, explică managing partner-ul de la Trainart, care nu cheltuie mai mult de 150 de lei, de persoană, la o masă luată în oraş.

„Gătitul pentru mine este ca un proiect de business care trebuie să iasă bine. Însă, derularea lui trebuie să îşi facă plăcere pentru ca rezultatele să fie cu adevărat frumoase”, apreciază Adriana Boşcănici.

Foto: Arhiva personală

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton