Carieră: Cum îţi găseşti slujba pe care s-o iubeşti?

De Sandra S., pe

Puţini sunt oamenii fericiţi şi mulţumiţi de locurile lor de muncă, dar totuşi există. Şi înţeleptul Confucius a spus acum mii de ani: „Alege-ţi o slujbă pe care s-o iubeşti şi nu vei munci nicio zi în viaţa ta”. Iată cum poţi face şi tu asta:

Cât de satisfăcută eşti de locul de muncă?

Pune-ţi această întrebare şi fii sinceră cu tine: cât de mult îţi place job-ul tău? Fiecare loc de muncă are beneficii şi aspecte negative, are zile bune şi zile rele, aşa că nu te aştepta la euforie permanentă. Însă, dacă priveşti în ansamblu, eşti mai mult satisfăcută de serviciul tău sau mai degrabă eşti dezamăgită?

Explorează-ţi valorile

Dă-ţi seam ace contează cel mai mult pentru tine. Din nou trebuie să fii sinceră cu tine însăţi şi aşa vei afla ce are însemnătate pentru tine şi ce nu, când vine vorba de alegerea locului de muncă. De exemplu, poţi face o listă cu tot ce contează pentru tine, în funcţie de importanţă, de exemplu: echipă tânără, atmosferă plăcută, posibilitatea de promovare, salariul motivant, program fix sau flexibil, se lucrează şi în weekend sau nu, ce avantaje îţi oferă şi tot aşa.

Citeşte mai multe pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!