Camelia Sucu : o investitoare care isi cumpara singura diamantele

De Carla Enea, pe

„Divort de 90 de milioane”, „Doctor in mobilier”, „A devenit cea mai bogata femeie din Romania”. Asta titreaza ziarele despre Camelia Sucu.
Cine este ea? O investitoare care-si cumpara singura diamantele…

M-a invitat in casa din zona Primaverii. Sedea cumintica pe un scaun, in fata geamului mare si insorit din living, participand la sedinta de make-up pentru coperta cu povesti din vacanta petrecuta in Tormentera. „Mai, fetelor, m-am trezit pe o insula care nu avea nicio legatura cu conceptia mea despre vacanta. Cu tarmuri stancoase, fara hoteluri, fara drumuri asfaltate… Un fel de 2 Mai fara plaja. Iar vremea nu ajuta locatia: ploua, era innorat, batea vantul. In tot acest context, prietena mea si cu mine am fost invitate sa ne petrecem noptile pe o barca.

Mi s-a facut rau numai cand m-am gandit la tangaj. Ei, sa ne vezi pe noi, doua doamne, apucandu-ne sa cautam cazare prin Formentera! Am gasit cu greu un hotel de trei stele (toate erau ocupate), cu paturi micute, ca de camin, dar am zis ca nu conteaza, sa avem unde sa punem capul fara sa se legene.
A doua zi dimineata, la 7:00, alergam pe plaja. Era o zi frumoasa, cu soare si nori pufosi, iar apa avea o culoare incredibila… Deja ma uitam cu alti ochi la insula. Iar la pranz ne-am cazat intrun apartament dintr-o vila cu pereti colorati, unde obisnuieste sa mearga Kate Moss.”

La ora 7:00 pe plaja, alergand? Am priceput mai tarziu ca de la alergat i se trage. Nu-i zi lasata de Dumnezeu fara ca femeia aceasta blonda, cu ochi albastri sa nu-si inceapa programul cu tura de Herastrau. Alearga fara incetare din februarie ‘94. Cand nu-i in Bucuresti, gaseste teren prielnic.
Ambitia de a se supune unui asemenea efort fizic este inimaginabila pentru multe dintre noi. Iar in afara de ora de cross, mai merge si la sala de cel putin trei ori pe saptamana. In timp ce fuge, se gandeste. La programul pe care trebuie sa-l urmeze in ziua respectiva, la fetele ei care invata la Londra, la ce investitii sa mai faca.

Fericita pentru verdele din parc
Ar vrea sa-si plaseze o parte din bani intr-o maternitate. Deh, suflet de femeie, suflet de medic. De fapt, asa se si prezinta : „Camelia Sucu este un om, un fost medic si o actuala femeie de afaceri, o mama foarte fericita.” De ce numai mama foarte fericita ?, am intrebat-o, si a ocolit raspunsul. „Sunt o femeie fericita, pentru ca fericirea, de fapt si de drept, nu ti-o dau numai oamenii langa care esti in viata, cu care interactionezi, cu care lucrezi.

Sunt fericita si dimineata, cand vad verdele din parc sau cand vad albul iernii, sau cand vad imensitatea apei. Sunt fericita pentru ca sunt sanatoasa, ca traiesc, ca am o viata frumoasa.” Odata cu divortul, a intrat intr-o noua etapa. Cocheteaza tulburator cu statutul de persoana publica: apare din ce in ce mai des in presa, participa la reuniuni mondene si, mai ales, la intruniri caritabile. In ultimele trei saptamani dinaintea interviului nostru, donase peste 50.000 de euro. Si nu mi-a spus ea asta, nu-i place sa bata toba despre implicarea in actiuni umanitare. In realitate, toate iesirile ei la rampa, chiar si cele nerelatate de mass-media, au o motivatie foarte precisa: si-a dat seama ca, de fapt, imaginea Class depinde de ea.

„Nu cred ca este zi sa nu ma intalnesc cu diversi oameni din acelasi mediu in care ma joc si eu de ani de zile. Rar am timp sa ma intalnesc la cafea cu o prietena. Se intampla sambata, duminica, daca nu am de lucru si daca nu trebuie sa ma uit pe e-mailuri si pe diversele hartii pe care le mai am de facut. Class-ul imi ocupa foarte mult timp, iar eu nu sunt o persoana care sa ramana numai in acest business. Pe mine ma incita orice.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!