Marte, cel focos şi războinic

De Corina Buhagiar pe

„Plec departe, plec pe Marte” al lui Smiley nu înseamnă, astrologic vorbind decât izolarea într-o masculinitate agresivă… sau înrolarea în legiunea străină! Dacă Venus…
este cea  care guvernează femeile, plăcerile, dragostea şi frumuseţea, Marte e contrapartea sa masculină, care controlează focul pasiunii, voinţa, acţiunea, dinamismul, ardoarea şi tensiunea.

Cum aceste aspecte sunt manifestate mai mult în rău decât în bine, în Evul Mediu Marte a fost denumit micul malefic.

Venus este cea relaxată, tolănită senzual pe un divan în timp ce degustă dulciuri de pe o tipsie de aur, în timp ce Marte este încordat, gata mereu să sară la bătaie. Nu degeaba a fost desemnat zeul războiului.

Interesant este că s-a găsit un statistician suficient de curios care a cercetat poziţia planetei Marte în astrograma unui număr de 3142 de şefi militari europeni. Nu erau toţi Berbeci sau Scorpioni (zodiile guvernate de Marte), dar toţi erau născuţi la momentul de răsărit sau de zenit al lui Marte!

Acelaşi lucru a fost constatat şi la un grup de 2315 medici academicieni şi la 1485 de campioni sportivi. Pentru că îţi trebuie multă energie a lui Marte ca să învingi în competiţii sportive, şi destul sânge rece ca să te faci chirurg…

Personalităţile predominant marţiene se recunosc cu uşurinţă (indiferent de zodia lor, adică poziţia Soarelui în momentul naşterii) după felul clocotitor, dominator şi hiperactiv în care îşi trăiesc viaţa: Henric al V-lea, cardinalul Richelieu, Zola, Van Gogh.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro