Exerciții pentru coapse mai suple

De Amelia Matei, pe
Vremea călduroasă ne împinge să ne reapucăm de exerciții, după ce toată iarna am petrecut-o răsfățându-ne cu bucate de sezon. Vă propunem o serie de exerciții pentru tonifierea coapselor care vor avea drept rezultat o condiție fizică de invidiat.

Genuflexiuni cu mingea

Dacă vrei să ai coapse mai suple, acest exercițiu îți garantează reușita. Și asta pentru că se bazezaă pe genuflexiuni, mișcările care pun în mișcare musculatura părții superioare a picioarelor, în special. Poziționează-te cu spatele la perete și pune o minge de Pilates între tine și perete. Lasă-te în jos și ridică-te la scurt timp – ca la genuflexiune, în timp ce miști mingea cu spatele. Rămâi 3 secunde pe poziție, atunci când te lași în jos. Începe cu 5 repetări, va trebui ca după câteva zile de antrenament să ajungi să faci 12 repetări.

Flamingo

Aceste exercițiu presupune mișcări care te ajută să rămâi în echilibru pentru câteva secunde. Stai în picioare, cu o greutate de 2 kilograme în mâna stângă. Îndoaie ușor piciorul stâng și lasă-ți greutatea corpului pe el, în timp ce îl ridici pe dreptul. Apleacă-te în față și încearcă să rămâi în echilibru. Trebuie să faci 12 repetări pe un picior. După o pauză de 2 secunde, fă și pe dreptul.

Genuflexiuni pliometrice

Este un exercițiu de agilitate, care presupune o genuflexiune și o săritură. Este un antrenament foarte simplu: Ce ai de făcut? Stai pe vine, ușor aplecată în față. Lasă-te în jos, ca atunci când efectuezi o genuflexiuni, după care fă o săritură amplă.

Cercul pe un picior

Stai întinsă pe spate, cu brațele întinse pe lângă corp și cu palmele pe podea. Ridică piciorul stâng și întinde-l foarte bine. Fă o mișcare amplă, laterală – spre exterior, ca și cum ai roti piciorul. Inspiră, expiră și fă aceeași mișcare și cu piciorul stâng. Faceți cinci mișcări pe fiecare picior. Foarte important este ca în timpul acestor mișcări mușchii să îi ții foarte încordați.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!