(P) Vezi ce obiceiuri greșite conduc la căderea părului

De unica pe

Purtarea unor coafuri elaborate sau a unor frizuri moderne sunt, atât pentru femei cât și pentru bărbați, două dintre lucrurile care oferă un boost de încredere de sine. Ca atare, problemele podoabei capilare pot conduce la apariția unor complexe legate de aspectul fizic; dacă în privința nuanței părului sau a tunsorii adoptate este nevoie doar de o perioadă scurtă de regenerare a cosițelor și de un hairstylist bun, pierderea părului poate produce efecte ireversibile.

În mod normal, pierdem aproximativ 100 de fire de păr pe zi, un proces firesc care asigură creșterea părului. Cu toate acestea, anumite obiceiuri pe care ni le însușim pot duce la creșterea numărului de fire pe care le pierdem zilnic. Află, așadar, ce trebuie să eviți dacă îți dorești un păr cât mai sănătos și mai bogat.

Șamponarea cu un produs nepotrivit

Produsele pe care le utilizăm pentru a ne spăla părul îi pot menține sănătatea sau, din contră, pot deteriora scalpul și firele de păr. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care ar trebui să alegem șamponul în acord cu nevoile podoabei noastre capilare. De exemplu, utilizarea unui șampon care usucă excesiv părul poate duce la căderea acestuia, cu atât mai mult în cazul în care este folosit frecvent. Este indicat să alegi un produs calitativ, adecvat tipului tău de păr (există șampoane pentru păr gras, pentru păr degradat, pentru păr vopsit etc.). În cazul în care preferi să-ți speli părul zilnic sau foarte des (să spunem, o dată la două zile), vei avea nevoie de un șampon pentru uz frecvent, care are o formulă mai ușoară și, deci, o acțiune mult mai blândă asupra scalpului și a părului.

Expunerea cosițelor la temperaturi ridicate

Cu siguranță că placa de păr, uscătorul de păr, ondulatorul sau peria rotativă sunt instrumente moderne care ne ajută să arătăm ca proaspăt ieșiți din salonul de coafură; chiar dacă părul nostru se va așeza perfect după ce l-am stilizat folosind una dintre aceste ustensile, el are foarte mult de suferit atunci când abuzăm de ele. Chiar și uscătorul de păr poate leza structura firului de păr, generând pierderea excesivă a firelor, iar explicația este cât se poate de simplă: toate aceste produse care folosesc temperaturile ridicate afectează scalpul și usucă foliculii din stratul exterior al părului. Este de preferat ca aceste metode de coafare să se utilizeze cât mai rar posibil și doar împreună cu un spray special care oferă protecție termică părului.

Adoptarea unei diete deficitare

Pe lângă modul în care asigurăm sănătatea părului de la exterior, este foarte important să-i oferim nutrienții necesari dezvoltării prin consumarea unor alimente potrivite. La fel ca orice alt organ al corpului, podoaba capilară are nevoie de substanțe speciale care să-l hrănească. Pentru un păr sănător, plin de vitalitate se recomandă consumul regulat de vitamine, fier, zinc și proteine, toate acestea stimulându-i creșterea. Printre alimentele indicate în acest caz se numără și următoarele: fasole, avocado, pește, nuci, carne, spanac, ouă.

Căderea părului este o problemă care poate genera foarte multe frustări și care, de multe ori, trădează multe alte probleme de sănătate. Află mai multe secrete despre cauzele, remediile și factorii de risc care generează căderea părului!

 

Foto: Pxhere.com