(P) Ischia – insula festelor tradiționale

De Unica.ro, pe

Scăldată de soare și de apele azurii ale Mării Tireniene, între Capri și Procida, se află Ischia – un pământ vulcanic descoperit de greci în jurul anului 700 î.Hr. ce păstrează amprenta puternică a romanilor sub stăpânirea cărora s-a aflat o lungă perioadă de vreme. 

Plaje, izvoare termale, grădini mediteraneene, sate pescărești autentice, orașe pastelate și atmosferă cu iz medieval, sunt ingredientele principale ale unei vacanțe perfecte în Ischia – destinație ce a devenit acum tot mai accesibilă grație Ofertelor Early Booking proaspăt lansate de AeroVacanțe. Dacă ți-ai propus o vacanță în Ischia pentru anul viitor profită acum de tarifele accesibile de la 219 euro/persoană și rezervă un sejur de 7 nopți cu mese conform programului ales, transport avion București-Napoli-București, transfer aeroport-hotel-aeroport, inclusiv feribot din portul Napoli, taxe aeroport și asistență turistică.

Descoperă moștenirea culturală a Ischiei participând la numeroasele festivaluri tradiționale și evenimente pe care le găzduiește pe toată perioada sezonului estival! 

În Ischia, sezonul estival începe oficial în luna aprilie odată cu deschiderea Grădinilor Termale Poseidon din Forio, unde au loc concerte de muzică clasică la umbra palmierilor și a lămâilor parfumați. Finalul lunii aduce unul dintre cele mai colorate evenimente de pe insulă – La Festa di San Giorgio Martire, un festival religios dedicat Sfântului Patron desfășurat pe străzile strâmte în micul sat pescăresc, Testaccio. Procesiunea pornește din Catedrala San Giorgio și se încheie la plaja Maronti, unde preoții binecuvântează marea. 

În luna florilor are loc în Forio popularul evenimet Festa del Lavoro, când poți surprinde câmpurile pline de maci înfloriți, vei participa la concerte în aer liber, la târgurile gastronomice și la procesiunea dedicată Sfântului San Francesco di Paola. 

Tot acum, pitorescul orășel Lacco Ameno vibrează de voie bună în timpul Festivalului Santa Restituta, când sunt puse în scenă piese de teatru, au loc parade stradale cu care alegorice și statui, iar pe apă ard neîncetat machete de bărcuțe, pentru a reînvia o tradiție veche de secole care spune că Sfânta Santa Restituta ar fi ajuns aici într-o barcă plină de smoală.

Dacă ești pasionat de croaziere și îți dorești să faci turul insulei pe mare, nu poți rata evenimentul sportiv Scheria, ce îi adună laolaltă pe cei mai buni navigatori din Ischia și împrejurimi, ce se întrec în câștigarea Cupei. 

Un mod excelent de a descoperi frumoasele tradiții ale insularilor și să te bucuri de drumeții pe culmi montane, poate fi în cadrul Festivalului Ginestra desfășurat în fiecare an în luna iunie. Evenimentul începe din satul Buonopane și se încheie în orașul Barano, și include o plimbare montană de două ore, prilej excelent să admiri câmpurile înflorite, coasta sălbatică a mării, să te delectezi cu vinul dulce local și să înveți dansul popular la n’drezzata.

Unul dintre cele mai așteptate evenimente ale verii în Ischia, este Festivalul de Film și Muzică, ce are loc în fiecare an în capitală și atrage nume importante din industria cinematografiei și a muzicii – (Leonardo DiCaprio, Nicolas Cage, Sylvester Stallone, Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Selena Gomez, Naomi Campbell sau Michael Bolton, sunt doar câteva dintre personalitățile care au participat de-a lungul timpului la acest eveniment).

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com