(P) Cauți dormitoare pentru copii? Iată cum alegi modelul ideal în camera micuțului tău!

De unica pe

Cât sunt mici, copiii obișnuiesc să stea mai mereu în camera părinților, chiar și în timpul somnului. Cu timpul, însă, au nevoie de propriul univers, un spațiu în care să se odihnească și să se joace cu plăcere. Dacă ai în plan să redecorezi și te-ai gândit să începi cu camera juniorului tău, ar fi bine să ții cont de câteva detalii înainte de a achiziționa dormitoare pentru copii. Poate că ți se va părea greu să îl mulțumești pe deplin, dar ai putea măcar să îi arăți că te-ai străduit! Iată care sunt cele mai importante aspecte pe care e bine să le ai în vedere!

Stabilește un buget

Atunci când vine vorba de achiziționarea unor dormitoare copii e bine să îți stabilești încă de la început un buget pe care să îl respecți cu strictețe. Decide câți bani ești dispusă să dai pe mobilierul din camera copilului și încearcă să nu depășești acea sumă, chiar dacă se întâmplă să vezi și modele mai frumoase. Nu uita că piesele de mobilier din camera micuțului se pot deteriora foarte ușor, așa că investiția trebuie făcută în așa fel încât să existe un echilibru între preț și utilitate. Dacă alegi să cumperi online, te vei bucura de reduceri promoționale și oferte de nerefuzat.

Pune preț pe calitate

La capitolul dormitoare pentru copii, calitatea și siguranța trebuie să primeze întotdeauna. Indiferent că mobila aleasă e destinată unui băiețel sau unei fetițe, e important să ai în vedere rezistența și versatilitatea ei. Alege piese de mobilier din materiale rezistente, cum ar fi lemnul masiv, care să fie suficient de rezistente și de ferm construite, pentru a face față stilului de joacă al celui mic. O mobilă simplă, de bun gust, fără prea multe accesorii și ornamente, îți permite să adaugi piese pe parcurs ce prichindelul crește.  De asemenea, atunci când alegi dormitoare pentru copii, încearcă să nu te limitezi doar la albastru și roz, întrucât se va plictisi repede de aceste culori. Alege, mai degrabă, nuanțe neutre, precum gri sau bej, iar dacă vrei neapărat un strop de culoare în cameră, alege verde sau oranj.

Ascultă părerea copilului tău

Cele mai frumoase dormitoare pentru copii sunt acelea amenajate de părinți împreună cu cei mici. Asta cu excepția cazului în care ai acasă un bebeluș, iar el nu te poate ajuta cu idei. Dacă prichindelul este ceva mai mare, întreabă-l ce culoare preferă, care sunt personajele preferate din desene animate, cum îi place să se joace și cum ar vedea „desenată” viitoarea cameră.

Pentru a simplifica sarcina, stabilește înainte câteva teme de decor și prezintă-i opțiunile, lăsându-l să își exprime punctul de vedere. Pe lângă faptul că se va bucura nespus că îi ceri părerea, copilul tău va deveni o persoană responsabilă și foarte atentă la detalii. În plus, s-ar putea ca, uneori, copiii să aibă idei mult mai bune decât părinții.

În alegerea celor mai frumoase dormitoare pentru copii îți stă la dispoziție site-ul www.favi.ro. Aici vei găsi o gamă variată de modele pe care să le integrezi cu succes în spațiul de joacă al juniorului, astfel încât să îi oferi confort, siguranță și bună dispoziție.