(P) 11 semne care îți arată că este momentul să te muți în casă nouă

De unica pe

Ați început să observați în ultima vreme faptul că spațiul în care locuiți a devenit practic neîncăpător pentru familia voastră și bunurile deținute? Poate familia s-a mărit sau locuiți într-un spațiu care era destinat unei singure persoane, înainte de a decide să vă mutați împreună. De asemenea, este posibil ca cel pe care îl considerați un copil până acum să devină brusc un adolescent, care are nevoie de mai mult spațiu și de intimitate.

În toate aceste cazuri, știți deja ce trebuie făcut: a sosit momentul să vă mutați într-un spațiu de dimensiuni mai mari, de preferat o casă, care să vă permită să vă bucurați de confortul necesar. Vestea bună este că există vile de vânzare la tot felul de prețuri, pentru ca voi să găsiți, cu ușurință, spațiul ideal pentru a deveni noul vostru cămin personal.

Iată nouă semne clare care vă arată că este momentul potrivit pentru a face acest pas important pentru familie.

Locuința actuală este neîncăpătoare

Unul dintre principalele semne care vă arată că a venit momentul să vă mutați într-o casă nouă constă în lipsa spațiului suficient pentru toate bunurile materiale pe care le-ați adunat de-a lungul timpului.

Deși, în trecut, apartamentul în care locuiți părea suficient de spațios, acum lucrurile s-au schimbat considerabil:

 • Observați cutii de depozitare, pline de lucruri în fiecare colț al casei;
 • Vi se întâmplă frecvent să așteptați minute în șir pentru a utiliza baia;
 • Copiii se plâng frecvent de faptul că nu vor să mai împartă camera cu frații sau surorile lor;
 • Apar tot mai multe animăluțe de companie în casă, spațiul fiind neîncăpător pentru a acoperi nevoile tuturor.

 

Orice spațiu are o limită pe care o poate acoperi. Dacă cel în care locuiți acum și-a atins această limită, este momentul să vă mutați într-o casă mai mare, în care toată lumea se va simți confortabil.

Cartierul în care locuiți este unul vechi

Vă gândiți de ceva timp la faptul că v-ar plăcea să locuiți într-un cartier modern, în care să aveți acces la cele mai noi facilități, care asigură un trai mai bun? Cel în care locuiți nu a mai suferit niciun fel de schimbări de mulți ani? Atunci este momentul ideal pentru a face o schimbare benefică pentru siguranța și confortul familiei.

Iată câteva semne clare care indică această necesitate:

 • Nu vă mai simțiți în siguranță în cartierul vechi, în care blocurile nu dispun de sisteme de siguranță și supraveghere;
 • Indiferent cât de mult ați investi în actualul apartament, zona în care acesta este localizat nu se va schimba niciodată, întrucât este una aflată la periferia orașului;
 • Cartierul în care locuiți este unul mult prea gălăgios, în care nu vă simțiți confortabil, deși vă doriți să vă relaxați atunci când ajungeți acasă.
 • Nu găsiți niciodată un loc de parcare disponibil în zona în care locuiți și nu există spații de joacă pentru copii în cartier;
 • Dacă zona în care locuiți este caracterizată de un nivel crescut al lipsei de siguranta, vă supuneți unor riscuri inutile, în fiecare zi.

Siguranța și confortul reprezintă principalele criterii de care trebuie să țineți cont atunci când evaluați valoarea spațiului în care locuiți. Nu trebuie să faceți compromisuri în acest caz, iar dacă vă simțiți în pericol sau inconfortabil în locuința actuală, a venit momentul să faceți o schimbare benefică familiei.

Locuința actuală nu mai îndeplinește condițiile necesare

Vă aflați frecvent în căutarea unor sisteme moderne care să vă asigure cel mai bun trai posibil în locuințe? Nu de puține ori ați observat faptul că vă visați deja locuind într-un spațiu modern, echipat cu tot ce v-ați putea dori, pentru a beneficia de o mai bună calitate a vieții?

Atunci nevoia voastră este una clară: trebuie să găsiți un spațiu mai bun pentru că, în mod cert, cel în care locuiți acum nu mai întrunește cerințele necesare. Iată două semne clare că vă aflați în această situație:

 • Petreceți prea mult timp încercând să vă simțiți confortabil în propria locuință,  în care este prea cald sau prea frig, indiferent câte sisteme de încălzire sau răcire ați instalat.
 • Petreceți mult timp pe drum, în fiecare zi, pentru a ajunge la locul de muncă și apoi acasă sau oriunde trebuie să ajungeți.

Este important să vă familiarizați cu aceste semne clare care vă arată că este momentul să vă mutați în casă nouă. Astfel, nu veți ajunge în situația în care nu mai suportați condițiile în care trăiți, efectuând din timp modificările necesare, pentru a vă îmbunătăți gradual calitatea vieții.

Foto:pixabay.com