Florile potrivite pentru lumanarile de botez

De Unica.ro, pe

Lumânările pentru botezul unui copil sunt cele mai importante accesorii de la acest eveniment fiind pline de semnificații și încărcătura emoțională. Florile ce decorează lumânările au rolul de a accentua sentimentele precum puritatea, gingășia, dar trebuie să fie și în strânsă legătură cu bebelușul. Așadar este foarte important să alegi florile și decorațiunile potrivite pentru lumânarea de botez, astfel încât să transmită ceea ce îți dorești și să se potrivească perfect botezului noului născut. 

Flori potrivite fetițelor

Pentru a pune în evidență sexul bebelușului, oamenii aleg să decoreze lumânarea cu flori și panglici în concordanță cu acesta. Astfel că pentru o lumânare de botez a unei fetițe, florile ce alcătuiesc decorul potrivit ar trebuie să fie roșii, roze, galbene sau chiar portocalii. Poți însă alege și flori de culoare albă pentru a transmite delicatețea și puritatea unei fetițe. Florile potrivite ar fi trandafirii sau bujorii, dar poți opta și pentru varianta de flori sezoniere.

Flori potrivite baietilor

Florile potrivite pentru decorul unei lumânări de botez pentru un bebeluș băiețel sunt cele de culoare albastru sau mov, dar le poți împleti cu flori de culoare alb sau crem pentru a exprima și puritatea celui mic. Florile potrivite sunt orhideele, lalele, dar și trandafirii. De asemenea, poți alege și din florile de sezon, această alegere nu dă greș niciodată.

Flori colorate intens pentru bebeluși cu o personalitate puternică

Pentru un bebeluș energic și nu numai, poți folosi culori vii, energice, combinații îndrăznețe care să exprime fericirea evenimentului, dar și faptul că noul născut are deja o personalitate puternică. Combinațiile de flori potrivite sunt orhideele și trandafirii, sau trandafirii și floara soarelui sau gerbera și trandafirii. Pentru că botezului unui copilaș este cu siguranță un motiv de bucurie, aranjamentele florale trebuie să exprime acest sentiment.

Flori în culori pale

Culorile pale exprimă cel mai bine puritatea, dar și naturalețea, finețea evenimentului. Astfel că poți adăuga cu succes câteva flori albe în aranjamentul ce decorează lumânarea de botez. Alte culori potrivite sunt rozul, cremul sau galbenul, iar florile potrivite sunt trandafirii, lalelele sau bujorii. Poți alege și florile ce înfloresc în anotimpul în care are loc evenimentul, acestea se asortează frumos în decorul naturii.

Flori de câmp

Florile de câmp sunt atât de vesele și de colorate, transmițând energie, gingășie și voioșie, fiind atât de potrivite în cadrul unui astfel de eveniment. Sunt potrivite floarea soarelui, margaretele, dar le poți folosi și în combinație și cu trandafirii.

Datorită culorilor vii pe care le au transmit fericire și energie pozitivă, sentimente definitorii pentru un eveniment precum botezul.

Pentru că lumânarea de botez este un accesoriu principal și important în cadrul acestui eveniment, trebuie să fie decorată cu atenție astfel încât decorul, dar și lumânarea cu întreg aranjamentul să exprime sentimentele frumoase ale unui eveniment de asemenea anvergură. Lumânarea trebuie să fie asortată și cu bebelușul pentru că trebuie să se vadă legătura strânsă dintre bebeluș și lumina ce îi va arată calea cea dreaptă în viață.

Pentru o alegere potrivită, care să se încadreze perfect în decorul evenimentului tău alege lumânări de botez impresionante de la Maison d’Or.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!