Feluri în care internetul și tehnologia îi pot ajuta pe cei mai în vârstă din familia ta

Internetul a reușit să faciliteze de-a lungul timpului din ce în ce mai multe servicii, însă generația părinților sau a bunicilor noștri a rămas în urmă la acest capitol. Indiferent că e vorba despre lipsa conexiunii la internet, prea puțină răbdare din partea tinerilor când vine vorba de explicații sau alte motive, o mare parte dintre cei în vârstă nu știu să folosească device-urile moderne și internetul. Acesta ar avea puterea de a le face viața mult mai ușoară, mai sigură și i-ar putea scuti de drumuri inutile. Dacă vrei să îi înveți pe cei din familia ta mai multe despre avantajele internetului și ale device-urilor moderne, iată care sunt câteva dintre cele care îi vor convinge să devină prieteni buni cu tehnologia:

Plata facturilor

Suntem tot mai obișnuiți să avem plata facturilor la un click sau un touch distanță, dar situația nu stă la fel pentru persoanele în etate. Aceștia sunt obligați de multe ori să facă drumuri la sediile furnizorilor de servicii sau la bancă. Acest lucru poate fi periculos în timpul unei veri caniculare sau în contextul pandemiei de Covid-19. Ei fac parte din grupa de vârstă vulnerabilă, iar atunci când nu ești aproape de ei să-i ajuți, au nevoie de metode simple și sigure de a-și rezolva problemele. Printre cele mai importante avantaje ale folosirii internetului este și posibilitatea de a face plati facturi online. Va trebui să îți dedici timp pentru a le explica totul despre aplicații, carduri și servicii oferite online, însă un efort mic din partea ta îi va ajuta pe ei să se descurce mai ușor în viața de zi cu zi. Afla cum poti face plata facturilor online și ghidează-i pas cu pas până reușesc să se familiarizeze cu noile informații. Pentru a fi cât mai ușor, notează pe o hârtie pașii prin care pot face anumite plăți direct de pe card, cu ajutorul aplicației. În acest fel vor avea la dispoziție instrucțiunile în orice moment.

Siguranță

Părinții și bunicii preferă să locuiască în casele lor chiar și atunci când vârsta își spune cuvântul și suferă de diverse afecțiuni care le-ar putea pune viața în pericol. Drumurile pe care le fac singuri la magazin, dar și activitățile de acasă sunt imprevizibile. Pentru a nu fi neputincioși într-un moment când au nevoie de ajutor, un smartphone și conexiunea la internet le poate salva viața. Fie că te sună pe tine sau au nevoie de ajutorul serviciilor de ambulanță, va fi nevoie de o localizare rapidă în cazul în care se prăbușesc pe o stradă necunoscută. Cu ajutorul unui device precum un smartwatch, orice persoană poate trimite un mesaj de SOS în momentul în care se află în pericol, iar contactul de urgență primește automat locația. De asemenea, acestea pot înregistra istoricul medical și funcțiile vitale precum pulsul sau tensiunea.

Remindere importante

Mulți dintre bătrânii care se află sub tratament medicamentos pentru diferite afecțiuni au nevoie de un program fix pentru administrarea pastilelor. De multe ori, dacă aceștia uită de ele într-o zi sau mai multe zile la rând, pot apărea probleme. Un reminder setat pe telefon le va aminti la ora potrivită de medicamentul pe care trebuie să-l ia. Există și aplicații care transmit aceste notificări în funcție de preferințele setate, medicamentele de care au nevoie și alte detalii. Poți programa chiar tu aceste alarme sau le poți arăta bătrânilor cum ar trebui să procedeze în funcție de medicamentele noi care le sunt prescrise. Aceștia vor aprecia ajutorul pe care îl pot primi din partea device-urilor care părea de neînțeles. Cu răbdarea treci și marea și îi ajuți pe cei dragi.

Ajutorul pe care îl poți oferi celor mai în vârstă din familia ta le poate transforma viața. Este important de știut că o conexiune la internet și un smartphone nu îi vor ajuta doar să te vadă mai des, ci și să învețe să profite de ușurința cu care pot accesa anumite servicii. Așadar, rupe-ți o bucată din timp data viitoare când îi vizitezi și oferă-le o lecție importantă despre tehnologie.

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu BCR

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!