Cinci idei de cadouri unice pentru casă nouă

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 19 august 2021, 09:20

Atunci când mergi în vizită la cineva, într-o casă nouă, este recomandat să-i oferi gazdei un cadou simbolic sau practic, pentru a marca acest moment special. La fel ca în cazul unei sărbători sau a unei aniversări, atunci când alegi un cadou de casă nouă pentru o persoană apropiată, va trebui să iei în calcul mai mulți factori, astfel încât să alegi darul ideal. Iar dacă ai nevoie de inspirație, iată câteva categorii de cadouri perfecte pentru o casă nouă.

Piese de mobilier de mici dimensiuni

În general piesele esențiale de mobiler, cum ar fi patul, dulapul, canapeaua sau biblioteca sunt achiziționate de proprietarul unui apartament. Dar, întotdeauna mai există loc și pentru alte piese de mobilier, care ar putea completa perfect amenajarea casei. Iar dacă prietenii tăi s-au mutat de curând într-o casă nouă, le poți face cadou un cuier cu un design special, o măsuță de cafea, scaune sau taburete pentru sufragerie, sau o masă decorativă, pe care se pot așeza plante sau alte obiecte de décor.

Aparate electrocasnice

Dacă știi ce hobby-uri și pasiuni au prietenii tăi, poți alege câteva aparate electrocasnice, care să le îndeplinească nevoile. În cazul în care sunt pasionați de gătit, poți alege câteva obiecte utile, care le pot ușura munca în bucătărie, cum ar fi un cuptor cu microunde, o mașină de făcut pâine sau gofre, un grill electric sau un blender. De asemenea, poți opta pentru un espressor de ultimă generație sau pentru un aspirator silențios.

Obiecte decorative

Alegerea unor decorațiuni pentru casă poate fi o adevărată provocare, deoarece trebuie să cunoști foarte bine gusturile persoanei, dar și stilul de amenajare pe care l-a ales pentru locuința sa. Totuși, există și câteva obiecte decorative care s-ar potrivi în orice context. De exemplu, poți opta pentru un ceas elegant pentru mobilier, sau pentru câteva rame de fotografii, care sunt utile oricui. De asemenea, poți alege pentru dormitor perne decorative, iar pentru living room, poți căuta suporturi pentru lumânări sau ornamente de sezon, dacă vizita are loc în preajma sărbătorilor.

În aceeași categorie se află și tablourile și plăcuțele cu mesaje. Poți alege un tablou canvas abstract pentru living sau dormitor, sau o plăcuță din lemn cu un mesaj optimist, perfectă pentru hol sau bucătărie.

Iar dacă vrei să aduci un strop de culoare în casa prietenilor tăi, poți alege o plantă în ghiveci. Plantele decorative adaugă un plus de vitalitate și prospețime în orice living, așa că poți alege pentru sufragerie plante care iubesc lumina soarelui. Poți alege o plantă mare, impozantă, care poate fi așezată pe parchet, sau pe mobilier, sua poți opta pentru câteva plante mici, care pot fi așezate în anumite locuri care au nevoie de culoare.

Obiecte decorative pentru curte și grădină

Dacă prietenii tăi s-au mutat într-o casă nouă care are și curte sau grădină, atunci, poți lua în calcul și cadouri care pot fi utilizate în exterior. Cu siguranță ar fi încântați dacă s-ar putea relaxa într-un hamac, la soare, sau dacă s-ar putea răcori într-o zi călduroasă de vară, într-o piscină gonflabilă. De asemenea, poți alege și diverse ustensile pentru grădinărit, ghivece sau suporturi pentru flori. 

Seturi de obiecte practice

Pe lângă toate obiectele decorative și piesele de mobilier la care sigur te-ai gândit deja, poți trece pe lista de idei și câteva obiecte practice, utile oricărei persoane care s-a mutat într-o casă nouă. Un set de veselă sau de tacâmuri ar fi perfect pentru bucătărie, în timp ce un set de lenjerie de pat sau de perne ar fi cea mai bună opțiune pentru dormitor.

Data viitoare când vei căuta cadoul de casă nouă pentru o persoană dragă, te vei putea inspira din ideile pe care ți le-am oferit mai sus. Ține cont de hobby-urile și pasiunile persoanei respective, dar și de nevoile acesteia. Iar în cazul în care știi deja că prietenii tăi au nevoie de anumite obiecte pentru noua lor casă, îi poți surprinde chiar tu, alegând darul potrivit pentru ei.

Sursa foto: unsplash.com

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!