5 destinații din Bulgaria pe care trebuie să le vizitezi până la finalul verii

Ultimul update Miercuri, 27 iulie 2022, 17:25

Cel mai frumos anotimp al anului, vara, este departe de a se fi terminat, așa că mai ai la dispoziție numeroase obiective turistice pe care le poți descoperi. 

Îți recomandăm să alegi excursii de o zi in Bulgaria pentru a descoperi cele mai frumoase destinații, pe care ți le vom prezenta și în continuare. 

Varna 

Varna este cel mai mare oraș de pe litoralul bulgăresc și totodată cel mai mare port maritim din Bulgaria. Este un loc înțesat de istorie, de care suntem siguri că te vei îndrăgosti la fiecare pas. Aici, poți vizita printre altele Termele Romane, Acvariul, Grădina Mării, Observatorul și Planetariul și Muzeul Arheologic Varna. Un loc special este ocupat de Palatul Euxinograd de lângă Varna, considerat un fel de Castelul Peleș al Bulgariei. 

Balchik

Este cu sigurană cea mai romantică și mai frumoasă stațiune de pe litoralul Bulgariei și nu întâmplător spunem acest lucru. Însăși Regina Maria a României s-a îndrăgostit iremediabil de acest loc și a decis construirea reședinței de vară aici. Te vor fascina priveliștea și modul în care este construit acest castel deosebit. Castelul cuprinde și o grădină botanică unică în Europa, cu numeroși cactuși, dar și un labirint minoic, care reprezintă una dintre cele mai frumoase atracții de pe litoralul Bulgariei. 

Veliko Tarnovo 

O stațiune extrem de frumoasă, unde se ajunge destul de repede din București. Este un loc plin de istorie, având în vedere că aici a fost capitala medievală a Bulgariei vreme de mulți ani. Orașul se află pe trei dealuri: Tsarevets, Trapezita și Sveta Gora. Pe dealul Tsaravets se află fostele reședințe ale țarilor și patriarhilor Țaratului Vlaho-Bulgar. Aici vei putea admira și un parc extrem de frumos, care are locuri special amenajate pentru fotografii. După ce vei vizita Veliko Tarnovo, cu siguranță vei dori să te întorci aici de mai multe ori. 

Peștera Devetashka 

Este o peștera de o frumusețe rară, unică în Europa. Este extrem de mare și natura a modelat-o astfel încât tavanul este deschis pe alocuri. Aici au fost găsite urme ale locuirii încă din Paleolitic (acum mai bine de 70000 de ani). Oricine a vizitat această peșteră, spune că este unul dintre cele mai frumoase obiective pe care le-a văzut vreodată. Dacă tot ajungi în zonă, neapărat trebuie să vizitezi și Satul Krushuna și cascadele din Parcul Natural Maarata. 

Etar 

Nu în ultimul rând, îți recomandăm și Etar. Acesta este cel mai mare muzeu etnografic din Bulgaria, situat în regiunea Gabrovo, la poalele munților Balcani. Este un muzeu în aer liber, care te va ajuta să descoperi tradiții și obiceiuri ale zonei prin intermediul meșterilor locali, să te implici în tot felul de activități meșteșugărești și să fotografiezi cele mai frumoase case tradiționale, colorate. 

5 destinații din Bulgaria pe care trebuie să le vizitezi până la finalul verii

Dacă aceste destinații de vacanță îți surâd, atunci neapărat trebuie să vizitezi frumoase Bulgarie, prin intermediul excursiilor de o zi de la O Zi Cât o Vacanță.

Sursa foto: www.ozicatovacanta.ro 

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!