Whoopi Goldberg cere Casei Regale britanice să-și ceară iertare pentru anii de slcavie instituiți în Caraibe în timpul colonialismului

Actrița Whoopi Goldberg (66 de ani) a cerut membrilor familiei regale britanice, în direct, în cadrul emisiunii „The view”, să-și ceară iertare pentru anii de sclavie impuși în Insulele Caraibe, în vremea colonialismului.

Totul se întâmplă în contextul în care Prințul William și Kate Middleton au vizitat recent țările din Caraibe, ei aflându-se într-un turneu pentru a celebra Jubileul Reginei Elisabeta a II-a. Spre surprinderea lor, Kate și William au fost întâmpinați cu proteste din partea localnicilor și a unor oficiali. Oamenii și-au manifestat nemulțumirea cu privire la cruzimile săvârșite asupra cetățenilor din Caraibe de coloniștii britanici sub stăpânirea Casei Regale. Kate și William au fost primiți cu ostilitate în Jamaica și Barbados, oamenii cerându-le să se întoarcă înapoi în Londra.

Citeşte şi: Kate Middleton, surprinsă în timp ce juca rugby cu sportivii profesioniști

Whoopi Goldberg a transmis Reginei Elisabeta și tuturor membrilor ai familiei regale un mesaj vehement.

Marea Britanie a condus India ani la rând. Să nu uităm de ceea ce trebuie să se întâmple, toți oamenii ăștia (n.r. – Casa Regală) trebuie să își ceară iertare. Asta nu este o noutate. Bănuiesc că Charles, când a fost în Barbados, a avut o idee despre implicarea Marii Britanii pentru că și-a cerut scuze și a relaxat puterea politică a Marii Britanii în teritoriu. Deci, poate cuiva îi pasă cu adevărat și poate este vorba de tinerii moștenitori ai Casei Regale. Nu știu dacă este Charles, William, dar poate unul dintre ei.

Citeşte şi: De ce este Kate Middleton mai populară ca Meghan Markle în SUA

Prințul William a descris comerțul cu sclavi ca fiind “detestabil” și și-a exprimat “mâhnirea profundă” față de cele întâmplate, dar nu și-a prezentat în mod direct scuzele pentru rolul jucat de familia regală britanică în această tragedie istorică, relatează Metro.uk.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!