Viaţa tumultuoasă a Mădălinei Manole

De Erika Chivu pe

Mădălina Manole s-a sinucis în ziua în care ar fi împlinit 43 de ani, deşi declarase că se simte împlinită şi fericită. Însă până să ajungă aici, artista a avut parte de o viaţă…
… tumultoasă.

Născută pe 14 iulie 1967, în Vălenii de Munte, judeţul Prahova, Mădălina Manole şi-a început cariera la 15 ani, când a debutat în muzica folk, devenind şi membră a cenaclului „Serbările Scânteii Tineretului”. La scurt timp a înfiinţat duetul „Alfa şi Beta”, împreună cu Ştefania Ghiţă şi a început să cânte alături de nume deja celebre precum Victor Socaciu, Gheroghe Gheorghiu, Mircea Rusu, Roşu şi Negru.

Mădălina Manole a fost controlor de trafic la aeroport

 
Între 1985 – 1988 a studiat canto la Şcoala Populară de Artă sub îndrumarea lui Ionel Tudor şi a Mihaelei Runceanu. În aceeasi perioadă a început să lucreze pe aeroportul Otopeni, fiind controlor de trafic aerian-auxiliar.

Conform site-ului oficial al artistei, Mădălina Manole a debutat în 1988 pe scena festivalului de la Mamaia, cu piesa „Un om sentimental”, compusă de Şerban Georgescu. Acesta a fost începutul unei relaţii profesionale şi personale care a durat nu mai puţin de 15 ani.

Şerban Georgescu a compus toate melodiile care au făcut-o faimoasă pe Mădălina Manole: „Fată Dragă”, „Te-am văzut, mi-ai plăcut”, „Ei, şi ce?”, „Da, te iubesc”, „Când dansez cu tine”, „Aş da orice” şi multe altele.

Cu albumele pe care au apărut aceste piese, artista a obţinut mai multe discuri de aur, iar publicul a avut  ocazia să o vadă în peste 3000 de concerte, atât în România, cât şi în alte ţări.

Pe TVR, astăzi, 14 iulie, de la ora 18:30, vom putea afla mai multe despre primii ani de carieră ai Mădălinei Manole, în emisiunea „Muzica e viaţa mea”.

Mădălina Manole şi Şerban Georgescu, o relaţie cu năbădăi

Anul 1994 a marcat începutul vieţii de familie a Mădălinei Manole alături de Şerban Georgescu, mai în vârstă cu 17 ani decât artista. Ea a declarat că a atras-o aspectul lui impunător, dar şi bogata experienţă de viaţă a compozitorului.

După spusele Mădălinei, familia ei nu a fost de acord cu această relaţie, iar colegii de breaslă au acuzat-o că s-ar fi căsătorit cu Şerban Georgescu din interes. Se pare că a fost o relaţie tumultuoasă, Mădălina Manole declarând în cadrul unui interviu că erau momente când îl iubea şi momente când l-ar fi împuşcat pe soţul ei.

În 1997, Mădălina Manole lansează albumul „Lină, Lină, Mădălină”,  devenind prima artistă pop care a înregistrat un album de folclor autentic românesc.

Dar Mădălina a bifat şi alte premiere în viaţa profesională. A fost primul artist român intrat în portofoliul unui mare producător internaţional, Polygram Grup, apoi prima vedeta autohtonă căreia i s-a solicitat să devină imaginea unui produs cosmetic internaţional. În această perioadă şi-a câştigat porecla „fata cu părul de foc”, iar o revistă a numit-o „Patricia Kaas a României”.

Mădălina Manole era o mamă şi o femeie fericită

În 2002 artista a divorţat de Şerban Georgescu, motivul invocat fiind adulterul comis de compozitor. La trei ani de la divorţ, Şerban Georgescu s-a recăsătorit cu o tânără, model de meserie, care i-a dăruit şi copilul mult aşteptat.

La rândul ei, Mădălina Manole a reuşit să aibă copilul pe care şi l-a dorit mai bine de 10 ani, tatăl băieţelului fiind Petru Mircea, un inginer de sunet. În aceeaşi zi din toamna lui 2009, a avut loc atât botezul copilului cât şi nunta Mădălinei Manole, într-o biserică din Moldova.

Naşterea copilului şi căsătoria au făcut-o pe Mădălina Manole să declare în repetate rânduri că este o femeie fericită. „Sunt o artistă împlinită, o mama si o femeie fericită. Am fost cea mai fericită mămică de pe pământ în clipa în care mi-am strâns puiul în braţe” a declarat Mădălina cu numai o zi înainte de moartea ei. Nimeni nu ştie de ce Mădălina Manole s-a sinucis, abandonând copilul pe care şi l-a dorit atât de mult.

Cert este că în ultima vreme Mădălina Manole avea unele probleme de sănătate care au făcut-o să ceară ajutorul medicilor şi să amâne lansarea ultimului ei album.

Foto: arhiva Ringier

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro