Meghan Markle și Prințul Harry, premiați pentru că au înfruntat „rasismul” din Familia Regală

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 22 noiembrie 2022, 18:18

Prințul Harry și Meghan Markle vor fi recompensați cu un premiu prestigios pentru că au înfruntat ”rasismul structural” din cadrul familiei regale britanice.

Ducii de Sussex urmează să accepte premiul Robert F. Kennedy Ripple of Hope.

Meghan Markle și Prințul Harry, recompensați că au înfruntat rasismul din cadrul familiei regale

Nepoata fostului președinte american John F Kennedy, Kerry Kennedy, care va fi gazda galei, a afirmat că Meghan Markle și Prințul Harry i-au înfruntat cu curaj pe membrii familiei regale deși știau că mai apoi vor fi excluși.

Meghan Markle și Prințul Harry, premiați pentru că au înfruntat „rasismul” din Familia RegalăIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 6)

Prințul Harry și soția acestuia au făcut dezvăluiri uimitoare referitoare la rasismul din cadrul familiei regale în timpul unui interviu acordat celebrei Oprah Winfrey, după ce s-au mutat în Statele Unite.

Cei doi au afirmat că un senior regal a făcut un comentariu rasist referitor la culoarea pielii copilului lor pe atunci nenăscut, Archie.

Prințul William a fost obligat atunci să apere monarhia în urma interviului fratelui său, spunând reporterilor: „nu suntem o familie rasistă”.

Potrivit lui Kerry Kennedy, Meghan  și Harry au dat dovadă de curaj atunci când „au mers împotriva celei mai vechi instituții din istoria Regatului Unit și le-a spus ce fac greșit, că nu pot avea rasism structural în instituție, că nu pot rămâne indiferenți în legătură cu sănătatea mintală”.

„Știau că dacă fac asta vor exista consecințe, că vor fi excluși, că își vor pierde familia, poziția în această structură și că oamenii îi vor învinui. Au făcut-o oricum deoarece au considerat că nu vor putea trăi cu ei înșiși dacă nu vor pune sub semnul întrebării această autoritate. Cred că au fost curajoși atunci când au făcut acest pas”, a declarat Kerry Kennedy, citată de Mirror.co.uk.

Decizia înmânării premiului ducilor de Sussex, contestată

Însă nu toată lumea este de acord cu oferirea acestui premiu ducilor de Sussex. Robert F. Kennedy Jr, fratele lui Kerry, a descris decizia de a le înmâna Prințului Harry și lui Meghan Markle această distincție ca fiind „năucitoare”.

Ducele și ducesa de Sussex urmează să primească premiul la gala Ripple of Hope din New York pe data de 6 decembrie.

Biletele pentru această gală ajung să fie vândute cu 840.000 de lire sterline.

Evenimentul este organizat de organizația pentru drepturile omului Robert F. Kennedy.

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini cu Prințul Harry și Meghan Markle.

Sursă foto: Profimedia, Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!