Regele Charles, dispus să îi acorde privilegii lui Harry ca să participe la încoronare. William se opune

De Simona Tudorache, pe

Regele Charles a revenit la sentimente mai bune și îl vrea pe Harry aproape! Regele i-a cerut arhiepiscopului de Canterbury să încheie un acord pentru a-i permite lui Harry să participe la încoronarea sa, dar a întâmpinat rezistență din partea lui William, dezvăluie The Mail on Sunday.

Charles dorește ca Justin Welby să încheie un pact cu băieții săi aflați în război care să îi permită lui Harry și soției sale, Meghan, să participe la ceremonia de la Westminster Abbey din mai, spun surse  din apropierea Palatului.

Regele Charles vrea să lămurească lucrurile într-un interviu

După publicarea memoriilor lui Harry, Spare, la începutul acestei luni, care conțineau o serie de atacuri asupra familie regale, participarea ducilor la eveniment a devenit incertă.

William și HarryIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 5)

Acum, Charles se gândește chiar să dea un interviu înainte de încoronare pentru ca lucrurile să se limpezească. Se spune că Regele crede că absența lui Harry și Meghan la încoronare ar distrage atenția mai mult decât prezența lor, așa că este pregătit să facă concesii pentru a-i convinge să participe. 

Cu toate astea, William este îngrijorat că fratele său va folosi evenimentul pentru a pune în scenă o scenetă care ar umbri evenimentul. 

Harry și Kate Middleton

William se teme că Harry ar fi în centrul atenției la încoronare

Surse spun că Harry ar putea primi o asigurare informală că își va putea păstra titlurile, iar asta ca un stimulent pentru a participa la eveniment.  Dincolo de toate astea, William se teme că vizita lui Harry ar putea fura lumina reflectoarelor. Fratele său și Meghan ar putea merge, de exemplu, într-un cartier defavorizat din Londra.

„Problema de fond este dacă participă la încoronare și, dacă o fac, în ce termeni și condiții. Familia este împărțită și toate indiciile arată că Harry este sfătuit să nu accepte nimic în acest stadiu și să „joace” până în ultimul minut, de aceea negocierile cu el sunt dificile”.

Prințul Harry nu vrea să fie comparat cu Andrew

Deși s-ar putea decide la un moment dat să-și abandoneze titlurile din proprie voință, Harry se opune ideii de a fi dezbrăcat cu forța de ele.  „Îi displace să fie pus împreună cu Andrew în mintea publicului, ca cei doi „prinți cu probleme”, și consideră că circumstanțele sunt total diferite”.

Welby, care va oficia ceremonia de la Westminster Abbey, a fost rugat pentru prima dată să acționeze ca intermediar între William și Harry, la scurt timp după moartea Reginei, în septembrie.

În trecut, el a fost târât în ​​telenovela ducilor de Sussex, când Meghan a susținut într-un interviu TV că i-a căsătorit în secret înainte de nunta lor oficială din 2018. Atunci a fost forțat să clarifice că ceremonia difuzată în întreaga lume a reprezentat căsătoria lor legală. 

Regele Charles, supărat că Harry a atacat-o pe Camilla

De asemenea, a trebuit să se retragă din Sinodul General al Bisericii în iulie 2019 pentru a-l boteza pe fiul cuplului, Archie.

În ciuda tăcerii demne a Regelui cu privire la acuzațiile difuzate în Spare, membrii din interiorul familiei spun că el a fost devastat cu privire la atacurile fiului său asupra soției sale Camilla, care a fost numită „periculoasă” și „ticălosă” în interviurile acordate la TV de Harry pentru a-și promova cartea. 

De asemenea, Prințul l-a acuzat pe William că l-a atacat fizic și a susținut că Palatul a plantat povești negative despre Meghan în mass-media. 

Harry ar acepta o reconciliere cu familia sa, dar numai dacă cei apropiați îi vor cere scuze.

Regele Charles, planuri de ultim moment

Regele nu a răspuns public acuzațiilor lui Harry, iar oamenii din interior se tem că Charles ar putea fi interogat în legătură cu ele, asta dacă ar face un interviu înainte de încoronare.

BBC plănuiește un articol despre Rege, în care să îi fie detaliate planurile pentru națiune ca monarh.

Se spune că Charles „se gândește la oferta de interviu”, dar consilierii Palatului sunt îngrijorați de linia interogatoriului. „Nu este bine să eviți subiecții în interviuri, așa că asta îngreunează lucrurile”, a explicat sursa, adăugând că situația este „ delicată”.

Cei de la Palat cred că orice comentariu despre ducii de Sussex ar „face știri la nivel mondial” și ar putea provoca un răspuns din partea lui Harry și Meghan.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!