Emilia Clarke, imagini de pe patul de spital. Actrița a suferit mai multe operații pe creier

De Oana Dinu, pe
La 8 ani de când a făcut primul anevrism cerebral, Emilia Clarke s-a hotărât să publice pe conturile de socializare câteva fotografii de pe patul de spital.

Actrița ce a devenit celebră datorită interpretării personajului Daenerys Targaryen din „Urzeala Tronurilor/Game of Thrones”, avea 24 de ani când un anevrism cerebral i-a pus în pericol viața. Emilia Clarke a vorbit pentru prima oară despre problemele grave de sănătate într-un editorial pentru The New Yorker

„Chiar când toate visurile mele din copilărie păreau să devină realitate, aproape că mi-am pierdut minţile şi apoi viaţa. Nu am vorbit niciodată în public despre această poveste, dar acum este timpul“ și-a început actrița editorialul.

Clarke, în vârstă de 32 de ani, a dezvăluit faptul că abia terminase filmările la primul sezon al serialului când a început coșmarul. Aceasta a povestit că primul anevrism s-a produs în data de 11 februarie 2011, în timpul orelor de antrenament la sala de gimnastică.

Actrița a povestit că a simțit o durere puternică de cap și starea ei se înrăutățea rapid, după care a căzut în stare de inconștiență. S-a trezit la spital, unde doctorii au diagnosticat-o cu hemoragie subarahnoidă, o afecţiune gravă cauzată de sângerarea în spaţiul dintre creier şi membrana înconjurătoare.

„Am avut un anevrism, o ruptură arterială. După cum am aflat mai târziu, aproximativ o treime dintre pacienți mor imediat sau la scurt timp. Pentru pacienții care supraviețuiesc, este necesar un tratament urgent pentru a sigila anevrismul, deoarece există un risc foarte mare de sângerare secundară, adesea fatală”, a explicat vedeta.

Emilia Clarke, despre operațiile pe creier

Aceasta și-a amintit cum a decurs prima operație, dar și chinul prin care a trecut după procedura medicală. Aceasta a povestit că intervenția a fost una minim invazivă, dar s-a trezit cu dureri insuportabile de cap: „Nu ştiam unde sunt, nu vedeam bine, aveam un tub băgat pe gât, mi-era greaţă şi nu mă puteam mişca. După câteva zile mi-au spus că perioada critică trece după două săptămâni, iar dacă reuşesc să o depăşesc cu minime complicaţii, şansele mele să mă recuperez complet sunt mari. Făceam exerciţii cognitive, iar o asistentă m-a întrebat cum mă cheamă. Numele meu complet este Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke. Nu mi-am putut aminti, din gură îmi ieşeau doar cuvinte fără sens şi nu mai puteam vedea aproape deloc.”

Clarke și-a amintit că se simțea cuprinsă de disperare și că i se părea că toată viața este năruită, într-atât încât și-a dorit să fie lăsată să moară, decât să nu poată să facă ceea ce și-a dorit dintotdeauna: „Niciodată nu am simţit o asemenea frică, îmi puteam vedea viaţa şi îmi dădeam seama că nu merită să o trăieşti aşa. Sunt actor, trebuie să-mi pot aminti replicile, iar acum nu-mi pot aminti nici măcar numele. Sufeream de afazie, o consecinţă a traumei pe care creierul meu o suferise în timpul operaţiei. În cele mai rele momente, am vrut să se termine totul. I-am rugat pe medici să mă lase să mor. Munca mea, visul meu despre cum va fi viaţa mea, erau centrate pe comunicare. Fără ea, eram oricum pierdută“, a declarat Emilia Clarke.

Recent, actrița a publicat pe o rețea de socializare câteva imagini din perioada când era pe patul de spital.

Înainte de a reveni pe platourile de filmare pentru al doilea sezon al serialului, actrița se simțea atât de slăbită și amețită, încât credea că o să moară. În timp de ce se afla la Londra, în cadrul unui turneu de promovare a serialului, a fost nevoită să folosească morfina pentru a face față interviurilor. Chiar și așa, durerea nu înceta și era din ce în ce mai epuizată.

Cu efort și multă ambiție, deși stările de rău nu dispăruseră, actrița a dus la bun sfârșit filmările pentru următoarele două sezoane din „Game of Thrones„. La controlul medical ce a urmat, veștile erau îngrozitoare: anevrismul îşi dublase dimensiunea, iar medicii au decis că este momentul pentru o nouă operație. De data aceasta, intervenția a fost una severă și a implicat și mai multă durere, la fel și recuperarea.

„Când m-am trezit am început să urlu de durere. Intervenţia fusese ratată. Avusesem o hemoragie masivă, iar medicii mi-au spus clar că şansele să supravieţuiesc sunt minime dacă nu mă operez din nou. De această dată însă trebuia să ajungă la creierul meu prin metoda tradiţională – să-mi despice scalpul. Iar operaţia a fost făcută de urgenţă“.

A petrecut o lună în spital și a avut momente în care își pierdea orice speranță de recuperare sau supraviețuire. Pe lângă toată drama prin care trecuse, au început episoade de anxietate și atacuri de panică.

Actrița din „Înainte să te cunosc/ Me Before You“ susține că s-a recuperat total și că se simte foarte bine. Aceasta a menționat că se simte norocoasă și recunoscătoare pentru șansa de a supraviețui, pe care mulți în situația ei nu o au.

Sursă foto: Northfoto.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!