Elena Ionescu Cojocaru a murit la vârsta de 64 ani

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 10 decembrie 2018, 09:58
Elena Ionescu Cojocaru, una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de muzică populară din Dobrogea, a încetat din viață, duminică,  la vârsta de 64 de ani, din cauza unor complicații cardiace.

Anunțul decesului cântăreței a fost făcut pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Județean Constanța Teodor T. Burada:

Cu adâncă durere în suflete anunțăm trecerea în neființă a celei care a slujit cântecul popular pentru care și-a dedicat toată viața. Fiică a satului Moșneni din județul Constanța, Elena Ionescu Cojocaru a marcat scena folclorică dobrogeană atât ca interpretă, cât și ca formator al tinerelor voci. Profesor în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” Secția Canto – MUZICĂ POPULARĂ, absolventă a Secției de Muzică din cadrul Universității din Brașov, Elena Cojocaru și-a slujit cariera pedagogică printr-o bogată experiență în formarea și pregătirea cursanților, interpreți ai folclorului românesc cu care a avut numeroase participări la concursuri, festivaluri, concerte, organizate atât în țară cât și în străinătate. Este fondator principal al ansamblului „Fiii Dobrogei”, care deja s-a impus în peisajul cultural dobrogean. Elena Ionescu a fost o voce emblematică a folclorului dintre Dunăre și Mare, cu nenumărate înregistrări etalon pentru ceea ce înseamnă cântecul popular din această parte de țară și un profesor deosebit, foarte iubit și apreciat de elevii săi. Dumnezeu s-o odihnească!

Ionescu Cojocaru s-a născut în satul Moșneni, județul Constanța. Artista a înființat și coordonat grupurile de elevi „Altițe dobrogene” și „Fiii Dobrogei”.

Elena Ionescu Cojocaru era pasionată de șlefuirea talentelor aflate la început de drum, mulți artiști datorându-i educația muzicală și debutul în muzică.

Cântăreața a absolvit Facultatea de Muzică din Brașov și Conservatorul Ciprian Porumbescu” din București.

Elena Ionescu Cojocaru s-a născut pe 3 iulie 1950. A predat muzică elevilor Școlilor 2, 4 și 12 din Constanța și a colaborat ca profesor la Școala Populară de Arte din Constanța, clasa de canto popular, potrivit Radio Constanța.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!