Iubita miliardarului Roman Abramovich a stârnit un scandal imens cu această fotografie rasistă

De Geo Berciu, pe

Dasha Zhukova, iubita miliardarului Roman Abramovich, a îngrozit internetul după publicarea unei imagini cu ea, în timp ce stătea pe un scaun în forma unei femei de culoare dezbrăcate.

„Buro 24/7” a publicat ieri un articol despre noua revista coordonată de fostul model, iar fotografia care ilustrează textul a stârnit un val de proteste pe internet. În imaginea respectivă, Dasha Zhukova apare îmbrăcată în blugi și o cămașă albă, încheiată până la baza gâtului, stând pe un manechin de culoare, care înfătișează un scaun. Spre deosebire de Dasha, tânăra de culoare este aproape dezbrăcată, cu excepția unor pantaloni scurți din piele, cizme negre lungi și mănuși negre, tot din piele.

„E o imagine incredibil de rasistă”, au postat pe Twitter reprezentanții Organizației  pentru Emanciparea Femeilor. De altfel, poza a primit numeroase critici, mai ales că a fost publicată în ziua în care s-a născut Martin Luther King Jr., faimosul activist pentru drepturile persoanelor de culoare.

Imaginea a fost publicată şi pe Instagram, însă reactţile negative nu au încetat să apară, aşa că fotografia a fost ştearsă, iar pe site s-a tăiat scaunul din poză.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!