Exclusiv: Dragoş Bucurenci vorbeşte despre „Dansez pentru tine”

De Cristina Popa, pe

Deşi a reuşit să rămână în competiţie timp de numai patru ediţii, impactul major şi schimbările pe care „Dansez pentru tine” le-a adus în viaţa lui Dragoş Bucurenci sunt reale.
Atât de reale încât activistul ecologist de la „MaiMultVerde” a acceptat să ne vorbească din proprie experienţă despre momente grele sau frumoase, despre încercări şi revelaţii personale pe ringul de dans, paşii de haka sau stomp şi kilograme pierdute.

Înainte de a ajunge unul dintre concurenţi, urmăreai show-ul?

N-am urmărit nicio emisiune TV în ultimii cinci ani de zile pentru că nu am televizor acasă. Dar, de vreo doi ani, de când a început să mă intereseze lumea aceasta a dansului, am văzut multe dintre coregrafiile de la Dansez pe net şi recunosc că, în ultima vreme, dacă mă nimeream într-un loc cu televizor vineri seara, spectacolul îmi fura privirea.

La un moment dat ai afirmat că dansul nu reprezinţă punctul tău forte. Ce te-a determinat să accepţi invitaţia de a lua parte la concurs?

Mi-a plăcut enorm provocarea de a concura la ceva la care eram conştient din start că nu voi fi cel mai bun. Eram obişnuit să aleg numai competiţiile pe care ştiam că le pot câştiga şi cred că, procedând astfel, am ratat multe oportunităţi în viaţă. Anul acesta am hotărât să-mi explorez nu numai punctele tari, ci şi pe cele slabe, pentru că am crezut că, în felul acesta, mă voi cunoaşte şi mai bine.

Ce stil de dans ţi-a plăcut cel mai mult? Care te caracterizează?

Mi-au plăcut enorm toate dansurile cu o puternică componentă teatrală – stomp-ul, haka, Michael Jackson – şi cred că asta s-a văzut. Am dansat, însă, prea puţin ca să aflu ce dans mă caracterizează. Îmi rezerv dreptul să răspund la această întrebare peste nişte ani.

Participarea la „Dansez pentru tine” ţi-a influenţat în vreun fel viaţa personală/profesională?

Pentru „MaiMultVerde” a fost un test foarte dificil pe care colegii mei l-au trecut cu brio: timp de şase săptămâni am fost aproape absent din viaţa organizaţiei, iar lucrurile au continuat să funcţioneze impecabil. A fost o mare bucurie să-i reîntâlnesc, la sfârşitul acestei perioade, cu mai multe proiecte, mai multe rezultate şi aceeaşi hotărâre de a duce toate lucrurile la bun sfârşit.

Cum arăta o zi din viaţa ta în perioada în care te antrenai pentru concurs. Cât de greu a fost să îţi manageriezi timpul?

Am fost pe pilot automat, nu prea ştiam de unde să mai fac rost de nişte timp. Mă trezeam la 7.30, la 9 plecam în Buftea, opream în Piaţa Floreasca, de unde luam fructe şi legume, ajungeam în Buftea, mă încălzeam o jumătate de oră şi începeam antrenamentul, pe care-l terminam undeva între 7 şi 10 seara. Apoi mă întorceam în Bucureşti, mâncam ceva, mai scriam nişte mailuri şi mă culcam.

În pauzele de cafea sau de masă scriam mailuri sau vorbeam la telefon. Sâmbetele şi duminicile, cu excepţia Duminicii de Paşti, programul a fost acelaşi. Când îmi sunam prietenii, îmi spuneau că au senzaţia că sunt plecat în armată.

După 5 săptămâni  de antrenamente ai slăbit 3 kilograme. Le-ai pus la loc?

Din fericire, nu, pentru că mi-am reluat antrenamentele obişnuite de fitness şi, în plus, am început să iau lecţii de tango argentinian. Dar sunt foarte recunoscător emisiunii pentru cele trei kilograme date jos.

Care a fost cel mai greu moment odată intrat în concurs? Dar cel mai frumos?

Cel mai greu a fost să mă hotărăsc să particip. Cel mai frumos a fost când au venit ai mei să mă susţină şi când tata mi-a zis că nu-i vine să creadă cât de bine am dansat.

Din punctul te vedere, ce cântăreşte mai mult în desemnarea echipei câştigătoare? Gradul de notorietate şi simpatia/ antipatia pe care o emană vedetelor concurente, cazul social sau talentul şi prestaţia pe ringul de dans a unei perechi, oricare ar fi ea?

Întotdeauna a fost un mix între toate aceste criterii şi niciunul nu cred că este hotărâtor. Sigur că dramatismul cazului influenţează cel mai mult decizia publicului, dar eu cred că o combinaţie potrivită între charismă, dăruire, putere de muncă, dezinvoltură şi o comunicare foarte emoţională cu publicul pot înclina balanţa, chiar şi în absenţa unui caz extrem de dramatic.

Spune-mi trei nume de personalităţi din politica românească pe care ai vrea să le vezi pe post de concurenţi la „Dansez pentru tine”. De ce?

Eu îmi doresc să-i văd pe politicienii noştri cât mai des la Parlament şi în circumscripţiile pe care le reprezintă şi cât mai puţin la televizor.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!