Ce simptome a avut Cătălin Botezatu înainte să-și descopere cancerul

De Unica.ro, pe

În urmă cu trei ani, în 2019, designerul vestimentar Cătălin Botezatu (55 de ani) a aflat că are o tumoră la colon. Creatorul de modă a fost atunci supus unor operații și a primit tratament de specialitate pentru cancer în Turcia, iar acum este refăcut complet. Ocazional, pentru a se asigura că boala nu recidivează, Botezatu se duce la doctor pentru controale de rutină.

Sunt analizele de bază în care mă controlez din cap până în picioare la tot ce înseamnă organismul uman și, nu în ultimul rând, sunt analizele legate de operațiile pe care le am, cele oncologice. Mergeam și înainte. Mi-am făcut analizele chiar dacă mă simțeam bine sau nu. Am avut grijă de două ori pe an să le fac, în țară sau peste hotare – spunea Botezatu, în 2021.

Recent, Botezatu a vorbit despre simptomele pe care le-a avut când și-a descoperit boala. Se pare că designerul a început să se simtă rău chiar după ce făcuse o serie de analize generale de rutină.

Mă simțeam ok, doar că eu de două ori pe an îmi fac un check out complet. După ce am terminat analizele generale, i-am spus medicului că simt o serie de înțepături în partea dreaptă. Specialistul turc mi-a propus să ma supună unui test ecograf foarte performant. Unde a descoperit că am o formă mai ciudată de apendicită. M-am operat în România, și aici au descoperit că, de fapt, în spatele apendicului era o tumoră. Mi-au spus că e cancer. Tratamentul de după l-am urmat în Turcia, acum sunt vindecat, am urmat un tratament care încă în România se face empiric – a dezvăluit Cătălin Botezatu, potivit ciao.ro.

Citeşte şi: Dragoș Moștenescu, prima reacție după ce s-a zvonit că a murit

Citeşte şi: Cine va juriza „Dancing on Ice: Vis în doi”? Elwira și Mihai Petre, printre jurați

Citeşte şi: Dragoș Moștenescu, prima reacție după ce s-a zvonit că a murit

Citeşte şi: Alina Pash, reprezentanta Ucrainei la Eurovision 2022, scoasă din concurs. Care e motivul

Medicii spun că acest tip de cancer este asociat, adesea, cu alimentația nesănătoasă și cu stresul permanent.

Există o împărţire pentru cancerul de pe partea dreapta, care are loc să crească mai mult şi care duce la sângerări minime sau mai mari. Pe partea stângă este o simptomatologie tipică de constipaţie între 3 şi 7 zile. Urmată de un episod diareic care alternează mult timp.

Fiind un cancer digestiv, vom ajunge mereu la dietă. Carnea roşie conţine foarte multe grăsimi şi din păcate fermentaţia acestui tip de carne la nivelul intestinului duce la anumiţi compuşi care pot să ajute la transformarea celulelor normale. Sau a unor polipi în celule canceroase. Din păcate, dieta românească nu este prea prietenoasă. Stresul duce la o scădere a sistemului imunitar. Orice scădere a sistemului imunitar duce la o scădere foarte puternică a florei împotriva tumorilor. Să nu ne stresăm şi să bem doar cu ocazia zilei de naştere – a explicat chirurgul Alexandru Onofrei la Sfat de Sănătate, citat de Antena 3.

Foto – Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!