Catrinel Menghia a fost numită „ţigancă murdară”

De Erika Chivu pe

Nici vedetele, fie ele şi supermodele internaţionale, nu sunt ocolite de clişee şi stereotipuri etnice. Catrinel Menghia a fost numită „ţigancă murdară” de editorul unui site american.
Holy Taco, site de divertisment dedicat mai degrabă publicului masculin, îşi atrage utilizatorii prin posturi glumeţe şi imagini ale celor mai frumoase femei din lume. Numai că descrierea nu este întotdeauna pe măsura pozelor, editorii luând în râs nume dintre cele mai faimoase, precum Claudia Schiffer sau Carla Bruni.

Însă când a venit rândului modelului Catrinel Menghia să apară în categoria „Girls” de pe Holy Taco, vizitatorilor români nu le-a picat prea bine.

Catrinel Menghia, „ţigancă murdară”

„Pe lângă faptul că a apărut în câteva pictoriale Maxim şi FHM şi că are un nume care sună ca o boală dezgustătoare, Catrinel Menghia a făcut ceva modeling în România. Ceea ce înseamnă că este ori o ţigancă murdară, ori un vampir însetat de sânge. (Trebuie să mă mai informez cu privire la stereotipurile legate de Europa de Est)”, spune articolul postat pe Holy Taco.

Site-ul prezintă şi un citat din spusele lui Catrinel, pe care editorul îl consideră lipsit de sens: „Niciodată nu am depins de un bărbat. Sunt o femeie independentă. Dar acum că m-am căsătorit, îmi place că soţul meu mă împinge de la spate uneori. Dar am lucrat tot timpul şi am câştigat proprii mei bani”.

Despre Claudia Schiffer, cei de la Holy Taco spun că acum îşi petrece timpul turnând copii, unul după altul. Iar despre Carla Bruni: „În afară de faptul că e cea mai sexy primă doamnă din lume, ea răscumpără renumele pe care şi l-a câştigat Franţa pentru că este o ţară enervantă şi retardată… lăsând la o parte toată arta şi istoria ei”.

Românii ripostează, în apărarea lui Catrinel Menghia

Numai vizitatorilor români comentariile li s-au părut prea maliţioase şi jignitoare la adresa ţării noastre, astfel că nu au ezitat să ameninţe editorii Holy Taco şi să se răzbune prin vorbe la fel de dure.

„Numele ei sună ca o boală dezgustătoare? Dragă, cea mai dezgustătoare boală este prostia şi crede-mă că tu suferi de ea”, spune unul din comentariile lăsate de utilizatori pe Holy Taco.

„De ce voi, americanii, nu vă rezumaţi la ce vă pricepeţi mai bine? De exemplu să începeţi vreun război sau o altă criză economică?”, comentează un alt utilizator, în timp ce alţii le atrag atenţia americanilor că România încă mai are femei frumoase în timp ce americancele cam dau cântarele peste cap.
.

Comentariu după comentariu, pagina respectivă a site-ului s-a transformat într-un război al cuvintelor între români şi americani, fiecare tabără căutând să o facă de ruşine pe cealaltă.

Foto: arhiva Ringier

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro