Marlon Brando

De Corina Buhagiar pe

Considerat de mulţi cel mai mare actor al tuturor timpurilor, Marlon Brando s-a născut pe 3 aprilie 1924, în Nebraska USA. Actoria a fost singurul lucru…
… la care era, cu adevărat bun, după ce a ratat şcoala, uniforma militară sau o carieră în sport.

Cu un tată agent de vânzări, mereu pe drumuri, şi o mamă neglijată şi alcoolică, Marlon a „jucat” încă de mic din dorinţa de a-şi înveseli mama şi de a-i atrage atenţia. Copilăria lui nefericită l-a făcut pe Anthony Quinn, colegul lui de platou din „Viva Zapata” să spună: „Admir talentul lui Marlon, dar nu invidiez suferinţa care l-a creat.”

Brando şi-a găsit norocul la New York, debutând pe Broadway în 1944. În 1950 a debutat şi în filme, devenind actorul cel mai admirat, pe care toţi ceilalţi care i-au urmat l-au avut drept idol: Paul Newman, James Dean sau chiar Elvis Preasley.

„Toţi suntem copiii lui Brando” spunea Jack Nicholson. Brando a jucat în 40 de filme, dintre care cele mai celebre sunt „Ultimul tangou la Paris” şi „Un tremvai numit dorinţă”. A fost căsătorit de 3 ori şi a avut 5 copii. A murit pe 1 iulie 2004, la Los Angeles.

Despre a fi actor, Brando spunea: „Singurul lucru pe care un actor îl datorează publicului său este să nu-l plicitisească!”

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro