Valeriu Gheorghiță: „Cred că la masca de protecție se va renunța ultima dată”

De Unica.ro, pe
Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, medicul Valeriu Gheorghiță, a povestit că cel mai probabil oamenii vor renunța la măști ca ultimă măsură.

Acesta susține că este vorba de o măsură de protecție personală, care urmează să fie avută în vedere în fiecare sezon.

„De la peste 35% persoane vaccinate cu două doze am putea să ne gândim la beneficii, dar trebuie să ne uităm la mai mulți indicatori”, a explicat Gheorghiță, potrivit Digi24. „Eu cred că la masca de protecție se va renunța ultima oară. Adică după ce avem peste 10 milioane de persoane vaccinate. Iar când o sa avem peste 5 milioane de persoane vaccinate, îi voi propune premierului Cîțu ce se întâmplă acum în SUA: în grupurile mici, vaccinate, să nu se mai poarte masca”.

Citește și: Oficial EMA, despre trombozele apărute după vaccinarea cu AstraZeneca: „În opinia mea este clar că există o legătură”

Citește și: Listele de așteptare pentru vaccinare vor merge mai repede, potrivit lui Valeriu Gheorghiță

Citește și: Studiu: vaccinul de la Pfizer este eficient împotriva tulpinii sud-africane

Citește și: 35% dintre românii cu care au discutat voluntarii Crucea Roșie nu cred în pandemia de COVID-19

Valeriu Gheorghiță crede că se va renunța la masca de protecție când vor fi vaccinați peste 10 milioane de români, dar și când vor fi cazuri sporadice de COVID-19 și nu vor mai fi variante virale neacoperite de vaccin.

„Masca de protecție ne protejază nu doar față de infecția cu SARS-COV-2, ci pentru toate celelalte infecții care se transmit pe cale respiratorie”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare. „Cred că este o măsură de protecție personală pe care trebuie să o avem în vedere de acum înainte, în fiecare sezon rece. Când vorbim de viroze, când vorbim de sezon de gripă trebuie să folosim acest mijloc de protecție personală și de protecție a celor din jurul nostru”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!