Bilanțul ANPC la final de sezon estival: „Costuri nejustificate, personal nepregătit, extenuat şi irascibil, atitudine sfidătoare”

De Unica.ro, pe

ANPC a făcut bilanțul de la finalul sezonului estival pe Litoral și în Delta Dunării, iar valoarea sancțiunilor aplicate a ajuns la aproape 3 milioane de lei, conform Digi24.

Informațiile au fost dezvăluit de directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, care a subliniat pe Facebook: „Ca în fiecare an, #ANPC a fost un apărător al drepturilor consumatorului român, atât pe litoral sau în Delta Dunării, cât şi în zonele care sunt vizitate de un număr mare de turişti. Anterior demarării comandamentelor, am desfăşurat o Caravană de Prevenţie şi Consiliere, împreună cu factorii de decizie locali, în fiecare din aceste zone”.

El a mai scris: „Anumite «metehne» ale unei categorii – este adevărat mică de operatori economici – nu se schimbă şi, tot ca în fiecare an, alungă şi nu apropie, prin actul de comerţ pe care îl fac, turistul. Am sesizat tarife mari şi foarte mari la cazare, la parcarea autovehiculelor şi chiar şi la mâncare. Preţuri comparative cu orice staţiune de lux de pe glob poate chiar cu staţiunile renumite pentru tarifele exorbitante. Mi s-a spus că piaţa ţine… până când?”

Citește și: Sute de blocuri fără apă caldă în București. Directorul Termoenergetica: „Avem o rețea foarte învechită, nu suportă treceri bruște de temperatură”

Citește și: Cum s-au schimbat copiii în pandemie, conform unei foste femei de serviciu: „S-au strâns ca într-o carapace”

Citește și: Studiu: aerul poluat ucide mai multe persoane decât fumatul, accidentele de mașină și virusul HIV

Citește și: Doar 10% din călători plătesc biletul de autobuz în București – care este soluția autorităților

Datele centralizate de ANPC în sezonul estival 2021 arată că inspectorii din teren au efectuat peste 1.250 de acțiuni de control la operatorii economici care desfășoară activități comerciale în zonă. În urma controalelor, au fost date 1,100 de avertismente și 490 de amenzi în valoare de peste 2,9 milioane de lei. Mai mult, au fost oprite temporar de la comercializare și produse în valoare de 950.000 de lei. Totodată, au fost oprite definitiv de la comercializare și produse în valoare de 450.000 de lei.

Paul Anghel a mai precizat: „Este adevărat faptul că anumite preţuri/costuri au crescut (vezi transport etc.), sezonul s-a scurtat , dar… aceleaşi servicii care lasă de dorit: costuri nejustificate, personal nepregătit, extenuat şi irascibil, atitudine sfidătoare, patroni care nu înţeleg relaţia serviciu/cost/respect, dughenizare, aplecătoare pe post de spaţii comerciale (unele ar vrea să deservească chiar şi alimentaţie publică)”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!