Remedii naturale pentru greaţă şi balonare

De Libertatea.ro pe

Lista se încheie cu produsele care conin amidon în cantitaţi mari (pâinea alba, dulciurile procesate, sosurile cu amidon). Totodata, se minţele de fenicul, ghimbirul si piperul negru sunt condimente care pot fi adaugate în mâncare si care au efecte demonstrate de reducere a balonarii.
Combinaţi maximum 2 alimente
„Dupa o perioada lunga de exces alimentar, încercaţi sa mâncaţi produse simple, limitând combinaţiile. Ideal e sa nu îmbinaţi mai mult de doua alimente la o masa. Şi atenţie sporita reducerii retenţiei de apa! Acordaţi-va 3-4 zile în care sa faceţi bai relaxante în apa cu sare si uleiuri esenţiale, masaj pentru drenaj limfatic si reluaţi miscarea, 30-50 de minute de activitate fizica moderata, zilnic, la un ritm constant.” Cori Grămescu, Specialist de lifestyle si nutriţie.

Remedii naturale pentru greaţă şi aciditate

Remedii naturale pentru greaţă şi balonare

Adesea, o masa copioasa este urmata de o senzaţie usoara de greaţa, iar balonarea poate fi însoţita de aciditate gastrica crescuta. Avem, din fericire, remedii naturale pentru toate aceste manifestari neplacute, remedii care de obicei se gasesc în bucatarie. Ghimbirul este aliatul cel mai de încredere. El reduce senzaţia de greaţa, balonarea si usureaza procesul digestiv. Poate fi consumat crud, confiat sau sub forma de ceai. Limonada digestiva este si ea recomandata.
Peste o lingura de zeama de lamâie adaugaţi o linguriţa de oţet de mere si doua linguriţe de miere, diluate într-un pahar de apa. Ceaiurile de menta, lamâie, scorţisoara sau zmeura reduc senzaţia de greaţa, mai ales daca sunt servite cu ghimbir proaspat si lamâie. O linguriţa de seminţe de chimen, macinate, amestecate cu un iaurt natural reduc senzaţia de greaţa si de balonare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2