Carmen Brumă: „Sportul nu e esențial în ecuația slăbirii!” Care e elementul cheie pentru a da jos kilogramele nedorite

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Luni, 12 decembrie 2022, 14:45

Carmen Brumă (45 de ani) a dezvăluit care este cel mai important lucru pentru a câștiga lupta împotriva surplusului de kilograme.

Celebra nutriționistă a avut în adolescență cu probleme serioase cu greutatea, dar prin perseverență și o reconfigurare a stilului de viață, a reușit să scape de circa 37 de kilograme. Partenera de viață a lui Mircea Badea a dezvăluit recent care este elementul cheie pentru ca planul de a slăbi să poată fi dus la bun sfârșit cu succes.

„Sportul nu e esențial în ecuația slăbirii!”

Carmen Brumă promovează des sportul, mișcarea în aer liber și alimentația sănătoasă. Aceste lucruri contribuie în mod cert la procesul de menținere a unei greutăți constante și, dar și la sănătatea organismului. Însă când vine vorba despre topirea kilogramelor nedorite, Carmen Brumă spune restricția calorică este mai importantă decât o activitate fizică intensă. Nutriționista a subliniat, într-un interviu recent, că “sportul nu este esențial pentru slăbit”.

Carmen Brumă: „Sportul nu e esențial în ecuația slăbirii!” Care e elementul cheie pentru a da jos kilogramele nedoriteIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 7)

Citeşte şi: Carmen Brumă, momente dramatice în lupta cu kilogramele: „M-a găsit mama la -35 de grade pe balcon, întinsă, goală”

În urma experienței mele de mulți ani și a peste 37 de kilograme slăbite, pot însă să spun că sportul nu e esențial în ecuația slăbirii!

Eu la început făceam și sport, țineam și dietă și mă epuizam foarte tare. Clacam și mă refugiam în frigider, puneam kilogramele la loc. Mă jucam cu îngrășat-slăbit.

Restricția calorică, alimentația, te ajută să slăbești. Poți să slăbești fără să faci nici un fel de sport. Nu este despre ce să mâncam, este despre ce să nu mâncăm – a dezvăluit Brumă, pentru click.ro.

Citeşte şi: Carmen Brumă, despre lupta cu kilogramele în plus în adolescență: „Toată suferința m-a modelat”

Carmen Brumă a fost supraponderală în adolescență

Carmen Brumă a avut probleme cu greutatea în jurul vârstei de 16 ani, când s-a mutat cu familia în Rusia și a început să se refugieze în mâncare. Iubita lui Mircea Badea a trecut printr-o adevărată dramă la momentul respectiv, iar întreaga experiență cu surplusul de kilograme a traumatizat-o. Într-o primă fază, în încercarea disperată de a slăbi rapid, Carmen Brumă a apelat la diete draconice, care i-ar fi putut pune sănătatea în pericol.

Citeşte şi: Carmen Brumă, strategii pentru vacanță: Cum să îți satisfaci toate poftele fără să te îngrași

Când am ajuns acolo am intrat într-un soi de depresie. Și m-am refugiat în mâncare. Am avut senzația că m-am trezit peste noapte cu 37 – 40 de kilograme în plus. În momentul acela am început să fac tot felul de prostii care m-au costat sănătatea.

Am început să țin cure de slăbire, am fost pe marginea prăpastiei. Ajunsesem într-un soi de obsesie și la un grad de suferință încât în momentul în care, în timpul nenumăratelor cure cu supe de varză, oțet, ce vrei tu, când vedeam prăjituri îmi țâșneau automat lacrimi din ochi – povestea Carmen Brumă acum ceva timp.

Citeşte şi: Carmen Brumă, 5 sfaturi pentru o alimentație sănătoasă în postul Crăciunului. Obiceiurile nesănătoase la care să renunți

„Am reușit să o transform totul într-o chestie pozitivă!”

Din fericire, nutriționista a reușit să iasă din capcana dietelor “minune” care fac oricui mai mult rău decât bine și a transformat întreaga experiență într-un lucru pozitiv. Așa a ajuns persoana care este astăzi – un nutriționist de succes, care îi îndrumă și pe alții să-și găsească o cale potrivită pentru a câștiga lupta cu kilogramele.

E o traumă, da. Din fericire, am reușit să o transform într-o chestie pozitivă. Toată suferința m-a modelat. Asta m-a șlefuit și m-a făcut omul de azi. Am simțit că mi-am găsit pasiunea de a face ceea ce fac. A fost cea mai potrivită alegere. Simt că asta este menirea mea  – a mai dezvăluit experta în nutriție.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!