De ce e bine să urinezi după ce faci sex

De Adina Radu pe
Unul dintre cele mai frecvente sfaturi pe care le primesc femeile de la ginecologul este să urineze după ce întrețin un act sexual.

Dacă ginecologul tău nu ți-a explicat de ce trebuie să urinezi după ce faci sex, noi îți vom spune care este explicația.

În timpul unui act sexual se întâmplă, chiar și celor mai mai curate femei, ca bacteriile din zona anală să ajungă în uretră. Din cauza faptului că femeile au uretre mai scurte ca bărbații, bacteriile pot ajunge rapid mai departe în vezica urinară unde pot duce la infecții urinare. Acestea sunt dureroase și necesită tratament cu antibiotice. Urinatul după un act sexual poate preveni aceste infecții urinare.

Urinatul elimină bacteriile care își croiesc drum din uretră în vezica urinară.

Un al doilea motiv pentru care ar trebui să mergi la baie după ce întreții relații sexuale este faptul că stimularea și excitația pot duce la umplerea mai rapidă a vezicii urinare. Stimularea punctului G duce la presiune pe uretră. Toate țesuturile din zona pelviană sunt vascularizate și pot pune presiune pe vezica urinară. Pentru a scăpa de această presiune trebuie să faci o vizită la toaletă.

Sursa foto 123rf

Citește și Cum să previi infecțiile urinare

Citește și  Ce alimente te ajută să eviţi infecţiile vaginale şi urinare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro