Cum îți afectează Facebook-ul sănătatea

De Consuela Stratulat, pe
Poate că Facebook-ul te ajută să iei legătura cu prieteni vechi și să fii la curent cu ce se mai întâmplă în lume, dar sunt câteva efecte secundare care îți amenință sănătatea. Vezi de ce nu este bine să fii dependentă de rețeaua de socializare.

Facebook-ul poate părea o plăcere nevinovată, însă cercetătorii au arătat că nevoia de a vedea ce au mai postat alții îți afectează drastic somnul, relațiile și sănătatea. Nu îți dai seama, însă o poză sau un status îți poate crește anxietatea. Motivele acestui disconfort au legătură, în primul rând, cu faptul că oamenii au tendința de a-și compara viața lor cu a prietenilor virtuali, potrivit Fox News. Și viața sentimentală are de suferit de pe urma rețelei de socializare, spun oamenii de știință. Aceștia au constatat că Facebook-ul încetinește procesul de vindecare după o despărțire.

Cercetătorii britanici au observat că un adult petrece aproximativ 16 minute în fiecare noapte pe profilul de Facebook și doarme mult mai puțin. Lipsa somnului îți afectează serios sănătatea și poate duce la apariția unor boli grave, cum sunt cele cardiovasculare, obezitate, depresia și decesul prematur.

Eefectele benefice ale Facebook-ului

Cu toate acestea, Facebook-ul nu are numai efecte negative. Studiile au arătat că mulți oameni folosesc rețeaua de socializare pentru a trece mai ușor peste problemele de sănătate sau personale pe care le au. În plus, oamenii care au un profil sincer sunt și mai fericiți, atunci când observă că au un sprijin în prietenii lor virtuali.

Sursa foto: Shuterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro