Ceaiul verde, elixirul vieţii

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Joi, 10 martie 2022, 14:07

Originar din Orient, ceaiul verde are proprietăţi benefice pentru corp şi, consumat cu măsură, poate ajuta la scăderea în greutate.
Ne-am obişnuit să denumim ceai orice infuzie de plante cu apă fierbinte. Ceaiul adevărat e însă altul şi a fost descoperit, cu mult timp în urmă, de chinezi. Află de ce este considerat un remediu natural.

De ce ceaiul verde deosebit

Planta de ceai este veşnic verde, simbol al vieţii şi energiei. Cercetările ştiinţifice atestă proprietăţile sale deosebite. Polifenolii pe care îi conţine sunt antioxidanţi de 20 de ori mai puternici decât vitamina E. Peste tot în lume ceaiul verde e recunoscut pentru proprietăţile sale terapeutice şi energizante. Teina pe care o conţine are efecte asemănătoare cafeinei din cafea, dar fără efecte secundare. Pe vremuri se folosea pentru a combate stările depresive, iar acum e recomandat mai ales pentru a creşte nivelul de concentrare şi atenţia. Ceaiul trebuie păstrat cu grijă pentru că este un absorbant puternic al oricărui miros exterior. Prin urmare, trebuie depozitat în medii etanşe şi departe de alimentele cu miros puternic.

Motive ca să încerci ceaiul verde

Acţiunea ceaiului verde face să crească viteza metabolismului şi arderea grăsimilor. Polifenolii contribuie la reducerea absorbţiei gră-simii în sânge şi, prin urmare, la scăderea colesterolului. În timp, se poate obţine scăderea în greutate. Antioxidanţii din ceai par a reduce riscul cancerului la plămâni, la colon, la sân, al sistemului digestiv, al pielii sau de prostată. Cercetătorii americani au demonstrat că un consum zilnic de patru ceşti de ceai verde reduce pericolul artritei cu 50%.
Chinezii au aromat ceaiul din cele mai vechi timpuri cu flori precum iasomia, trandafirul, orhideea. Japonezii preferă ceaiul verde simplu, ruşii preferă ceaiurile afumate, arabii pe cele aromate cu mentă, iar englezii şi-au creat propriile amestecuri, din care nu lipseşte niciodată laptele.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!