Ce se întâmplă în corpul tău când scapi de grăsime

De Amelia Matei, pe

Kilogramele în plus sunt foarte periculoase pentru organism. Vezi ce se întâmplă în corpul tău în momentul în care scapi de grăsime și începi să slăbești.

Kilogramele în plus cauzează o mulțime de probleme de sănătate, iar dacă slăbești, organismul tău funcționează mult mai bine. În primul rând, durerile de cap dispar în proporție de 57%, iar riscul de depresie scade cu aproximativ 55%, potrivit indulgy.com. Mai departe, când începi să scapi de grăsimea în plus, ai șanse mai mari să scapi de apnee. Funcțiile plămânilor se îmbunătățesc considerabil, iar riscul de a face astm scade cu 82%. Oamenii supraponderali sau obezi sunt predispuși la boli cardiovasculare, dar dacă slăbești, ești cu 82% mai protejat de aceste afecțiuni. În aceste condiții, nici hipertensiunea nu mai presupune o problemă.

Ficatul tău funcționează mai bine, când ai o greutate normale, iar riscul de a face boala ficatului gras scade cu până la 90%. Nici diabetul nu mai este o amenințare, având 83% șanse să nu suferi de această afecțiune. Aspectul picioarelor tale va fi îmbunătățit, deoarece kilogramele în plus duc la apariția varicelor și a capilarelor sparte. Studiile au mai arătat că oamenii care au slăbit au avut o îmbunătățire a calității vieții cu 95%, iar riscul de deces prematur a scăzut cu 89%.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!