5 motive pentru care mariajul tău te distruge

De Diana Zagrean pe

 
4. Lipsa somnului
Indiferent dacă sforăie foarte tare, sau fură pătura şi te dezveleşte în miez de noapte, partenerul tău îţi poate face mult rău dacă te lipseşte de odihnă.
Lipsa unui somn odihnitor şi stresul sau trezirile dese cauzate dde sforăitul partenerului pot afecta grav sănătatea.
Boli severe, cum ar fi depresia, atacurile de anxietate, creşterea riscului de boli cardiovasculare şi chiar creşterea ratei mortalităţii sunt adesea legate de lipsa unui somn odihnitor.
5. Mănânci prea mult
Potrivit unor studii realizate în 2012 în Statele Unite, căsnicia creşte riscul de obezitate al femeilor cu 3,9%. Nu doar femeile se îngraşă dacă se simt confortabile în mariaj, sau, dimpotrivă, nefericite, ci şi bărbaţii.
Riscul de a deveni obezi creşte cu 6,1% în cazul bărbaţilor însuraţi, faţă de cei care nu se căsătoresc niciodată.
De vină sunt, din nou, fie un mariaj fericit, care îi face mai comozi şi gătitul soţiei, fie un mariaj nefericit, care îi face să mănânce mai mult din cauza stresului.
În plus, dacă unul dintre parteneri consumă hrană procesată şi plină de grăsimi, s-ar putea ca obiceiurile alimentare nesănătoase să „se ia” şi la celălalt.
Mariajul face bine sănătăţii, dacă totul merge bine
Dacă o căsnicie funcţionează şi ambii parteneri sunt fericiţi şi împliniţi în mariaj, sănătatea lor are de câştigat.
Fericirea în cuplu se pare că duce la creşterea speranţei de viaţă, lipsa stresului face inima mai puternică şi oasele mai rezistente.
Sursa foto femeie dormitor tristă: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2