10 mituri despre cancer demontate

De Consuela Stratulat pe

Există un tratament miraculos pentru cancer

De la canabis la clismele cu cafea, Internetul este plin de leacuri naturale pentru cancer, însă niciunl nu este dovedit ştiinţific. Chiar dacă anumiţi pacienţi s-au vindecat, trebuie ţinut cont de stadiul în care era boala, de alte afecţiuni pe care le avea şi de stilul de viaţă.

Guvernul şi autorităţile au ascuns leacul pentru cancer

Din aceeaşi categorie cu leacurile miraculoase face parte şi teoria potrivit căreia guvernele şi autorităţile ascund leacul pentru cancer, deoarece în caz contrar industria farmaceutică ar da faliment. Nu există îndoieli că producătorii de medicamente au secretele lor, însă nu există nicio dovadă că există un tratament pentru cancer. Este suficient să ţinem cont de faptul că există politicieni şi chiar directori ale unor companii farmaceutice mari care au murit de cancer.

Tratamentul pentru cancer ucide, nu vindecă

Tratamentul pentru cancer, fie că este vorba despre chimioterapie, radioterapie sau operaţie, nu este uşor, iar efectele adverse sunt dure. Până la urmă, metodele prin care sunt ucise celulele canceroase vor afecta şi celulele sănătoase. Uneori tratamentul chiar nu funcţionează, mai ales dacă boala a fost descoperită târziu. Operaţia rămâne cea mai eficientă metodă, iar radioterapia vindecă mai mulţi oameni decât o fac medicamentele. Informaţiile potrivit cărora chimioterapia este eficientă în proporţie de doar 3% sunt eronate.

Nu s-au făcut progrese în lupta împotriva cancerului

Rata de deces a bolnavilor de cancer a scăzut cu 10% în ultimii 10 ani, datorită descoperirilor făcute, iar oamenii care sunt diagnosticaţi astăzi au şi mai multe şanse de vindecare. Unele tipuri de cancer evoluează mult mai încet – precum cel la creier, plămâni, pancreas şi esofag. Chiar dacă mai este cale lungă până la descoperirea unui leac, progresele făcute în ultimii ani sunt importante.

Rechinii nu fac cancer

Din păcate, şi ei sunt afectaţi de această boală.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2