Află dacă eşti sau nu obsedată de sex

De Stela Moisescu, pe

Faci sex cât să trăieşti sau trăieşti ca să faci sex? Iată o adaptare a clasicei întrebări făcute pe bună dreptate! De ce? Pentru că în prezent mai toate vedetele…
… sunt dependente de sex, iubitul tău se uită la prea multe filme porno, iar tu nu îţi poţi stăvili fanteziile sexuale cu colegul de muncă.

În mod clar, sexul se află pe buzele tuturor, chit că vorbim de confesiunile prietenelor tale sau de buzele pătate cu ciocolată dintr-o reclamă foarte cunoscută.

Potrivit unei cărţi, care a strâns rezultatele studiilor privind frecvenţa sexului marital pe parcursul ultimilor 70 de ani, nu există multe diferenţe cronologice ale dorinţei de a face sex, astfel că cei căsătoriţi făceau sex de şapte, opt ori pe lună atât în 1938, cât şi în 1970 sau în 2003.

Cât despre modul în care sexul poate ajunge să ne acapareze, ţi-am arătat într-un articol mai vechi care sunt motivele pentru care bărbaţii şi-ar da viaţa pentru sex, lucru dovedit ştiinţific.

Este firesc să îi acordăm multă importanţă de vreme ce ne oferă plăceri sublime şi beneficii substanţiale asupra sănătăţii fizice, mentale şi emoţionale. Există totuşi cazuri în care plăcerea se transformă în obsesie şi ajungi să trăieşti pentru sex, nu invers.

Răspunde cu Da sau Nu la următoarele întrebări pentru a afla dacă eşti sau nu obsedată de sex!

1. Vorbeşti despre sex la fiecare conversaţie, fiind de fiecare dată prima care atacă subiectul.

2. Te gândeşti la sex de mai multe ori pe zi, chiar şi atunci când eşti antrenată într-o activitate non-sexuală.

3. Te exciţi în public de mai multe ori pe parcursul zilei, de la vederea unor centimetri de piele descoperită sau mirosirea unui parfum.

4. Te superi pe partenerul tău atunci când îţi refuză propunerile de a face sex.

5. Dacă seara la culcare nu faceţi sex, ai impresia că cel de lângă tine nu te mai doreşte sau te înşală.

6. Te gândeşti în permanenţă la viitoare partidă de sex şi ai flashback-uri de la ultima partidă de sex, chiar dacă ea n-a avut nimic ieşit din comun.

7. O săptămână fără sex înseamnă o veşnicie pentru tine.

8. Dacă ai o relaţie serioasă şi locuieşti împreună cu iubitul tău, iar partidele de sex s-au rărit, trăieşti cu impresia că a dispărut peste 50% din farmecul relaţiei.

9. La sfârşitul fiecărei partide de sex simţi că nu ţi-ai satisfăcut per total apetitul.

10. Ai face sex cu orice bărbat, un străin sau iubitul vreunei prietene doar pentru a simţi acea avalanşă de plăcere.

11. Ai făcut sex neprotejat, pentru că nu te-ai putut abţine pe moment.

12. La sfârşitul multor partide de sex ai o senzaţie neplăcută de ruşine şi vinovăţie.

13. Partenerul de cuplu îţi reproşează că eşti prea preocupată de aspectul fizic al relaţiei şi are argumente solide.

14. Media partidelor de sex pe lună este de 8-12 partide, iar tu ai vrea să faci sex mai des. De regulă gândeşti aşa: „Vreau să fac sex de n ori pe zi/săptămână”, deci te preocupă mai mult cantitatea decât calitatea.

15. Cu cât durează mai mult partida de sex, cu atât te simţi mai împlinită, deşi plăcerea fizică nu este mai mare.

16. Nevoie de a te masturba este atât de puternică încât ajunge să te streseze.

17. Modul în care te masturbezi îţi provoacă durere fizică sau o stare de oboseală prelungită.

18. Masturbarea este o prioritate care afectează alte aspecte ale vieţii tale.

19. Atunci când te masturbezi simţi că nu te poţi opri din activitate, chiar dacă ai avut mai multe orgasme.

20. Ai fost de mai multe ori infidelă unor bărbaţi pe care susţii că îi iubeşti, pentru că instinctul sexual a fost mai puternic decât cel emoţional.

21. Îţi este ruşine cu numărul partenerilor de sex pe care îi ai la activ, dar nu te poţi abţine să laşi aventurile de-o noapte şi să cauţi o relaţie stabilă.  

22. Îi dai de înţeles partenerului tău, care are intenţii serioase, că te implici total în relaţia cu el, când, de fapt, singurul lucru care te ţine lângă el este sexul.

Acestea sunt afirmaţiile pe care specialiştii te invită să le confirmi sau să le infirmi. Potrivit lor, răspunsurile afirmative denotă că acorzi prea multă importanţă sexului, în detrimentul altor aspecte, şi ele importante, din viaţa ta. Cu cât ai mai multe răspunsuri afirmative, cu atât ar trebui să analizezi mai atent locul pe care sexul îl ocupă în topul priorităţilor tale.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!