Inedit: Cele mai importante momente din istoria părului pubian

De Sandra S., pe
Sex

În zilele noastre este la modă epilatul „brazilian”. Mai exact, tot părul din zona pubiană este luat cu ceara caldă, astfel încât să rămână doar o dungă subţire de păr pe muntele lui Venus sau absolut niciun fir. Totuşi, acest tip de epilat nu este apărut recent, ci femeile (dar şi câţiva bărbaţi) îl fac din cele mai vechi timpuri.
Volsella
În Grecia şi Roma Antice, părul pubian era considerat inestetic şi chiar arătata statutul în societate. Astfel, damele din cele mai înalte clase nu aveau niciun fir de păr în zona pubiană. Ba chiar, în Roma Antică, eradicau firele de păr chiar din momentul în care începeau să apară, cu o pensetă specială, numită volsella. Cu cât înaintau în vârstă şi le creştea părul mai des, acesta era epilat cu soluţii ce conţineau răşină.
Perucile pentru zona intimă
Încă de la începutul secolului al XV-lea au apărut perucile pubiene. Acestea erau purtate în special de prostituate, pentru a nu lua păduchi laţi dar şi pentru a ascunde semnele lăsate de bolile cu transmitere sexuală. Acestea au mai fost populare şi în epoca Victoriană, când nu a mai fost la modă epilarea inghinală.
Inedit: Cele mai importante momente din istoria părului pubian
Caterina de Medici
Regină a Franţei între 1547 şi 1589 şi soţia regelui Henric al II-lea era o femeie religioasă şi le-a interzis cu desăvârşire femeilor de la curtea ei să îşi epileze părul pubian. Până la urmă, servitorii au fost cei care au ascultat-o, însă alte doamne şi domnişoare au refuzat să îşi lase părul să crească în zonele intime.

Citeşte continuarea pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!