Nu mai au nevoie de sex! Femeile pot avea orgasm la… sala de forţă

De Adina Radu, pe

Atunci când vor să aibă parte de plăcere sexuală, doamnele şi domnişoarele pot înlocui vibratoarele sau chiar partenerii cu sala de forţă, potrivit unei cercetări ai oamenilor de ştiinţă de la Indiana University, Statele Unite.
Cercetători ai Centrului pentru Promovarea Sănătăţii Sexuale din cadrul universităţii americane spun că încă din 1953 a fost raportat acest „fenomen”: unele femei pot ajunge la punctul culminant doar cu ajutorul exerciţiilor fizice.
„În ciuda atenţiei acordate de către mass media, se cunoaşte foarte puţin despre orgasmele induse de exerciţii„, susţin experţii americani.
Debby Herbenick, cea care a condus studiul, a folosit chestionare on-line pentru a aduna datele necesare – răspunsuri de la 124 de femei care au avut astfel de orgasme şi de la 246 care au fost excitate în timp ce se aflau la sala de forţă. Majoritatea celor care au participat la cercetare aveau vârste între 18 şi 63 de ani, aveau parteneri stabili sau erau căsătorite, iar 69% dintre ele s-au declarat heterosexuale.
Mai mult, aproape 50% dintre respondente au mărturisit că prima oară au avut orgasm la sala de forţă atunci când îşi lucrau muşchii abdominali, 19% au spus că au avut parte de momente de plăcere în timp ce foloseau bicicleta stationară, iar 7% în timpul exerciţiilor de yoga sau la înot.
„Deja ştim că exerciţiile sunt foarte benefice pentru organism şi pentru viaţa sexuală a femeilor, însă nu ştim cu siguranţă de ce unele exerciţii le oferă plăcere sexuală”, a declarat Herbenick, precizând că va face şi alte studii legate de acest subiect.
Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!