Relaţii: Întotdeauna unul iubeşte mai mult

De Lumea Femeilor pe

Există câteva vorbe din bătrâni care vor fi mereu adevărate. Una dintre ele se referă la balanţa iubirii, care nu poate fi niciodată echilibrată. De cele mai multe ori, femeile simt mai intens decât bărbaţii. Dar există şi excepţii
Fiecare om este unic, se spune. Asta înseamnă că, deşi facem cu toţii aceleaşi lucruri, le facem diferit. Nu păşim la fel, deşi toţi am învăţat să mergem, mâncărurile noastre nu au acelaşi gust, deşi folosim aceeaşi reţetă. Până şi oamenii care suferă de aceleaşi afecţiuni au uneori simptome diferite. Atunci cum am putea pretinde că doi parteneri angajaţi într-o relaţie, să se iubească la fel… de mult?

Cine înclină balanţa?

Deşi toţi marii poeţi ai lumii şi-au închinat cele mai frumoase versuri iubirii, noi te aducem cu picioarele pe pământ, dar fără să ajungem la vorbele doamnei Virginia Woolf, care spunea că “iubirea înseamnă să îţi dai chiloţii jos”. Nu poţi vedea imaginea de ansamblu decât dacă eşti foarte atentă la detalii. Răspunde-ţi la următoarele întrebări şi poţi afla singură răspunsul. Cine pregăteşte micul dejun? Cine sună cel mai des, peste zi? Cine lasă de la el? Cine face cele mai multe surprize? Cine spune primul “noapte bună”? Pentru acela înclină balanţa, el pare să fie cel care, în această perioadă, investeşte mai mult în relaţia voastră.

Prinţul transformat în broscoi

Exceptând cazurile – şi aşa foarte rare – de iubire reciprocă la prima vedere, relaţiile se leagă pentru că unul dintre parteneri (de cele mai multe ori bărbatul) l-a curtat pe celălat, până când cel de-al doilea a acceptat o invitaţie la restaurant, la film sau în parc. Pentru a nu se trezi în faţa unui refuz, în prima perioadă a relaţiei, bărbatul este uşor de confundat cu un mieluşel. Elegant, politicos, mărinimos, cu simţ al umorului, cu perspective şi rafinament. Cum să îi rezişti?
Dar “paradisul” nu va dura mult. Cu cât îi accepţi mai uşor avansurile (iar “uşor” este “prea uşor” în ziua de azi), cu atât va adopta o atitudine mai lejeră. La un moment dat vei simţi nevoia să îi adresezi întrebarea: “Tu mă mai iubeşti?”. Normal că te iubeşte, dar – între timp – au mai intervenit şi alţi factori. Şi s-a culcat pe lauri.

Roata se poate întoarce

Problema “broscoiului” se poate rezolva repede. Dar cu riscurile de rigoare. Să spunem că nu îţi mai convine lipsa lui de implicare în relaţia voatră şi că iei atitudine. Ce se poate întâmpla? Partenerul tău poate reveni la gânduri şi sentimente mai bune, iar aunci înseamnă că n-ai aruncat atâta iubire în vânt, sau se mai poate întâmpla să-i vină greu să se implice “full time”. Iar atunci ori te mulţumeşti cu puţin (adică exact cât ai şi acum) şi nu mai visezi la prinţ, ori…

Ai grijă ce îţi doreşti!

Oamenii de ştiinţă londonezi au anunţat că doi îndrăgostiţi, care cunosc iubirea la maximă intensitate, nu pot trăi acest sentiment mai mult de un an şi jumătate. Corpul uman este dotat să iubească 100%, dar nu şi să menţină această stare prea mult timp. Sentimentul este râvnit de cei mai mulţi dintre noi, dar nimeni nu spune adevărul când afirmă: “Te iubesc în fiecare zi mai mult”.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro