Prima noapte de sex cu un nou bărbat

De Stela Moisescu, pe Ultimul update Luni, 21 august 2017, 13:34

Femeile care ies dintr-o relaţie de lungă durată şi sunt gata să înceapă o nouă idilă se lovesc de aceeaşi întrebare: oare cum mă voi descurca în pat cu un nou bărbat după atâta timp?
S-ar putea ca în mintea ta să sa se desfăşoare următorul monolog: „Sexul oral o fi permis de la prima partidă de sex? Ar fi bine să preiau controlul sau să-l las pe el? Ar trebui să fiu mai romantică sau mai sălbatică? Ce va gândi dacă nu voi atinge orgasmul?”.

Toate aceste întrebări nu reprezintă decât o anticipare a eşecului de a nu fi considerată bună la pat de către noul partener.

Chiar dacă ai încheiat o relaţie în care sexul mergea perfect, nu înseamnă că următorul partener va fi la fel de satisfăcut. Descoperind însă ce vă place amândurora în pat poate avea un farmec aparte.

În viziunea lui Dan F. Pollets, psihoterapeut şi sexolog, sexul incediar dintre doi oameni este precum un dans perfect sincronizat. Ca să nu „vă călcaţi pe degete” în pat, specialistul te sfătuieşte să încerci tot felul de mişcări, să urmăreşti reacţia partenerului şi să conchizi ce îi place şi ce nu.

Aşadar, regula de aur în prima noapte de sex cu un nou bărbat este să vă oferiţi unul altuia feedback, indiferent că el este pozitiv sau negativ.

Din păcate, multe femei se lasă pe mâna partenerului, la propriu şi la figurat. Dacă atingerile nu le provoacă plăcere, nu spun nimic şi aşteaptă ca partenerul să schimbe singur tactica.

Iată câteva sfaturi dacă simţi că te copleşesc emoţiile:

În primul rând calmează-te. Decât să transformi experienţa într-un motiv de stres şi angoasă mai bine stai acasă sub păturică şi te uiţi la un film bun. Există o diferenţă uriaşă între anxietate şi emoţii. Emoţiile sunt constructive, anxietatea nu. După cum zicea o bună prietenă: „Dacă există atracţie, simţi un gol în stomac şi fiori când te atinge, sexul nu are cum să iasă prost. Dacă ţi-au traspirat palmele şi ţi-e greaţă mai bine o laşi pe altă dată”

Trasformaţi dezbrăcatul într-o activitate sexy. Este prima oară când vă admiraţi trupurile. Chit că îi faci un striptease, vă rupeţi hainele de pe voi sau vă dezbrăcaţi într-un mod senzual, transformaţi momentul într-un special. Această tactică te şi ajută să te concentrezi pe intensitatea momentului, nu pe performanţa sexuală.

Începeţi preludiul cu un masaj. În acest fel sunteţi dezbrăcaţi, vă atingeţi, dar fără să vă angajaţi că veţi face sex. Vei fi mai relaxată, dacă simţi o oarecare presiune. În plus, un ulei de masaj compatibil cu prezervativul, te va ajuta şi la capitolul lubrifiere, unde poţi întâmpina ceva probleme dacă ai prea multe gânduri, arată lbc.co.uk.

Eşti sigură pe sine, dar nu ştii cum să fentezi eventualele probleme tehnice? Iată soluţiile:

Fii naturală, indiferent că eşti o romantică incurabilă sau preferi sexul sălbatic. Nu-ţi cenzura reacţiile şi preferinţele în pat. Lasă-l să te cunoască aşa cum eşti tu, nu cum crezi că ar vrea el să te vadă. Doar pentru că pare un tip timid, nu înseamnă că-i vor displace jocurile îndrăzneţe şi invers! Dacă nu vă potriviţi în privinţa stilului de a face sex, mai bine aflaţi la prima încercare, nu după câteva luni de relaţie.

Stabileşte pe moment, nu dinainte, dacă vrei să îi faci sex oral. O prietenă mă întreba mai de mult dacă ar trebui să îi facă unui bărbat recent întâlnit sex oral. Nu ştia dacă este indicat sexul oral în prima noapte şi nici când ar fi momentul oportun să îl facă: în timpul preludiului sau înainte să atingă orgasmul. Nici eu nu am ştiut ce să îi răspund pentru că nu poţi plănui cu exactitate sexul oral, oricât de mult ţi-ai dori. Până la urmă mi-a povestit că şi-a dat seama singură pe parcursul partidei, luând în seamă reacţiile lui. A râs pe seama excesului ei de organizare…

Ce poziţii sexuale sunt indicate în prima noapte? Potrivit statisticilor, cea mai comună poziţie cu care începe un cuplu prima partidă de sex este poziţia misionarului. Asta pentru că această poziţie este varianta cea mai sigură pentru ambii parteneri.

De exemplu, multe femei nu se simt în largul lor în poziţia „femeia deasupra” din prima noapte, pentru că se simt expuse astfel.

Alteori, apare teama ca el să nu te considere, eufemistic vorbind, prea „experimentată” dacă propui o poziţie de sex inedită.

Aşadar, încercaţi mai întâi poziţiile clasice de sex, iar mai apoi testaţi altele mai îndrăzneţe.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro