Nu mai incerca sa-l schimbi!

De Unica.ro, pe

Barbatii si femeile sunt atat de diferiti. Ei par sa inteleaga mai bine acest lucru, desi uneori ar vrea sa priceapa ce e in mintea noastra.
 Noi femeile, in schimb, cautam mereu sa-i transormam in ceea ce credem noi ca este un barbat ideal. Nu vorbesc aici de obiceiuri ce tin de cei sapte ani de acasa, ci de lucruri care tin pur si simplu de faptul ca sunt barbati.


Barbatii vorbesc in fraze, iar femeile in paragrafe

Femeile isi dezvolta mai repede emisfera dreapta a creierului. Din cauza asta vorbesc mai devreme decat barbatii, au un vocabular mai bogat, pronunta mai bine si au o memorie buna. Se zice ca barbatii vorbesc in fraze, iar femeile in paragrafe. La barbati, emisfera stanga se dezvolta mai repede. Ase se explica de ce ei au reactii mai rapide si o logica mai buna. Cat despre simturi, noi suntem mai sensibile la sunete si mirosuri, iar ei, la imagini.

Pentru barbati, sentimentele noastre sunt o enigma

Barbatii cauta sa se impuna prin ceea ce fac si simt mereu nevoia sa demonstreze de ce sunt capabili. Femeile fac ceva pentru ca vor, pe cand barbatii – ca sa arate ca pot. Sunt mai impulsivi si le place sa aiba concurenta. 
Femeile sunt atrase de dragoste, comunicare si de tot ce e frumos. Relatiile cu cei din jur le afecteaza foarte tare si sunt foarte importante pentru ele. Pentru ei, obiectele par mai interesante decat oamenii si sentimentele. Inca de mici sunt atrasi de cuburi de lemn si masini, iar noi de papusi.

Urmasele Evei cauta sa ofere sprijin, pentru ele e un semn ca le pasa. Si uite asa se supara ele cand, atunci cand sunt prost-dispuse, barbatii vin cu solutii in loc sa le asculte si sa le dea dreptate. Pentru ei  sentimentele noastre sunt o enigma si li se pare ca ne schimbam dispozitia prea des.

Nu-l lua pe ocolite

Daca vrei ca el sa faca ceva, fa-l sa simta ca e solutia la problema ta si ca ai mare nevoie de el. Arata-te neajutorata si admira-i capacitatile.
Nu te supara daca pare ca nu vede o soseta in mijlocul holului. Pe el nu-l deranjeaza. Daca-i ceri, o sa o ridice.

Noi avem intuitia, care ne ajuta sa ne dam seama cand sunt suparati sau cand ne ascund ceva. Latura asta nu e asa dezvoltata la ei. Nu-l lua pe ocolite. Nu o sa inteleaga. Spune-i clar ce vrei.

Din propria-mi gradina

Mi s-a intamplat sa rabd de foame intr-o noapte pentru ca iubitul meu nu stia unde este un restaurant la care vroiam sa mergem. Asta nu e nimic, dar nici nu a vrut sa intrebe. I se parea un gest de slabiciune. Asa ca, chiar daca incerci sa fii de folos, lasa-l sa se descurce singur. Trebuie doar sa accepti ca suntem diferiti, sa nu cauti sa-l schimbi si sa-l placi pentru ceea ce este. Cauta sa-ti aduci aminte de asta data viitoare cand va ciondaniti. Nici unul nu e mai bun sau mai rau.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!