Locuri în care îţi poţi găsi perechea

De Flavia Jurca pe

Cauţi pe cineva cu care să îţi petreci tot restul vieţii, un partener de week-end sau pe cineva cu care să mergi la nunta cuiva? Secretul e simplu, spun psihologii, dar oare ne putem baza pe el?
Titlul unei cărţi celebre de acum câţiva ani spunea că „bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” şi se întreba cum de sunt posibile întâlnirile… interplanetare. De asemenea, autorul cărţii pretindea că are şi o reţetă pentru a asigura continuitatea relaţiilor DUPĂ ce întâlnirea norocoasă s-a produs.

Pentru cele care încă sunt în faza de căutări, rămâne întrebarea: „Unde sunt bărbaţii frumoşi, bogaţi şi de treabă, în afara celor care sunt gay sau însuraţi cu femei mai urâte?”

Răspunsul este, spun psihologii, unde nici nu te aştepţi. Practic, cu cât cauţi mai mult, cu atât scad şansele de a întâlni bărbatul desprins din visele tale.

Tot ceea ce ai de făcut este să păstrezi „radarul” activ, dar să nu numeri clipele până când Făt-Frumos îţi taie calea. Între timp, poţi să arunci un ochi peste locurile şi ideile de mai jos.

1. La bloc. Dacă ai norocul să fii vecină cu un tip simpatic, vrând-nevrând vă veţi întâlni destul de des. Dar, dacă aveţi uscătorie comună, fii atentă să nu îţi vadă colecţia de tanga cu strasuri înainte de prima întâlnire!

Un mare dezavantaj ar fi acela că vecinul cu vino-ncoa poate să fie un adevărat ticălos, şi dacă relaţia merge prost este foarte probabil să trebuiască să te muţi, ceea ce nu e la îndemâna tuturor.

2. La hypermarket. Fereşte-te de cei care împing un cărucior plin cu cumpărături (care sugerează un soţ bine dresat sau extrem de săritor) şi concentrează-te asupra celor care folosesc coşul pentru cumpărături. Ai mari şanse să dai peste tipi drăguţi şi single la raionul cu semipreparate.

3. La plimbare cu câinele. Doar dacă te înţelegi bine cu patrupedele, evident! Dacă nu ai câine, răspunde la unul din numeroasele anunţuri din ziare, sunt mulţi oameni care au nevoie de cineva care să le plimbe câinii şi mai şi plătesc pentru asta, deci se cheamă că eşti dublu câştigată: te alegi şi cu bani, şi cu şansa de a intra în vorbă cu un tip drăguţ şi vesel. Singurul neajuns e că bărbaţii care îşi plimbă câinii şi îi giugiulesc excesiv pot fi gay.

4. La librărie. Atunci când suntem singuri, avem mai mult timp şi mai mulţi bani ca să citim şi să ne răsfăţăm cu audiobook-uri, cărţi şi CD-uri. Printre rafturile unei librării poţi întâlni un străin enigmatic, iar cartea pe care o frunzăreşte e un excelent pretext de a intra in vorbă.

5. La cafenea. Majoritatea cafenelelor care se respectă au hot spot wi-fi şi, stând pe internet de la cafenea, ajungi să te vezi des şi multă vreme cu aceiaşi clienţi fideli. Poţi cere un sfat în materie de internet de la vecinul de masă şi înainte să-ţi dai seama, vă beţi cafeaua împreună!

Morala acestui articol e că, dacă laşi gura lumii (mătuşi şi bunici care te întreabă: „dar tu maică, pe când nuntă şi nepoţel?”) să te arunce în disperare, nu numai că nu vei găsi pe cineva, dar vei şi pune bărbaţii pe fugă. Nimic nu îi sperie mai mult ca o „vânătoare de pirostrii”.

Ceea ce poţi să faci este să tratezi fiecare zi ca şi cum ceva extraordinar se va întâmpla în acea zi, să nu pleci din casă până nu consideri că arăţi fantastic şi să savurezi fiecare moment. În loc să stai acasă şi să plângi că n-ai pe nimeni, fii activă şi arată-te în lume.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro