Fotografia perfectă pentru dating online

De Stela Moisescu, pe

Fotografiile pe care ţi le faci singură au cele mai mari şanse să intre în graţiile membrilor unui site de dating. În tot acest timp calitatea aparatului cu care realizezi imaginea…
… nu are importanţă.

Acestea sunt doar două dintre statisticile unui studiu cu privire la tipul de fotografie care se bucură de cel mai mare succes în dating-ul online.

În acest sens cercetătorii au analizat imaginile a peste 7000 de profiluri luând în considerare mai mulţi factori: mimica feţei, unghiul de imortalizare, calitatea imaginii sau procentul de piele dezgolit. Au fost alese persoane cu un aspect fizic comun, pentru ca atractivitatea persoanei să nu submineze influenţa factorilor amintiţi, arată livescience.com.

În urma analizării imaginilor de profil, cercetătorii dezvăluie ce fel de poze se bucură de popularitate pe site-urile de dating. Iată care sunt factorii cheie ce constituie fotografia perfectă atât în cazul femeilor, cât şi în cel al bărbaţilor!

Zâmbetul femeilor are mai mult succes decât cel al bărbaţilor pe site-urile de dating.

Potrivit studiului, fotografiile în care doamnele şi domnişoarele zâmbesc şi se uită direct la aparatul foto s-au bucurat de popularitate maximă.

În schimb, zâmbetul domnilor nu este la fel de cuceritor, căci pozele în care aceştia zâmbesc nu au captat la fel de multă atenţie.

În cazul bărbaţilor, imaginile în care aceştia sunt serioşi şi evită contactul vizual au stârnit cele mai multe aprecieri. Potrivit studiului, femeile se simt intimidate de un bărbat care se uită direct la aparatul foto.

Merită menţionat totodată şi că numărul pozelor în care o femeie zâmbeşte este dublu faţă de cel al bărbaţilor, semn că ambele sexe au adoptat instinctiv mimica ce asigură succesul pozei. În plus, de patru ori mai multe femei decât bărbaţi aleg o privire seducătoare în momentul imortalizării.

Fotografiile profesionale nu se bucură de mai mare succes.

Calitatea imaginii nu este un factor care influenţează popularitatea unei fotografii în dating-ul online.

imaginile realizate de amatori, cu webcam-ul sau telefonul mobil au la fel de multă trecere ca şi cele realizate cu un aparat profesional.

Unghiul de imortalizare este însă deosebit de important. În cazul femeilor în special, pozele în care acestea se fotografiază singure ţinând aparatul uşor deasupra capului au cel mai mare succes în rândul utilizatorilor. Cercetătorii au ajuns la această concluzie excluzând fotografiile în care unghiul de imortalizare ar permite evidenţierea unui decolteu generos, care să atragă atenţia.

Aşadar, popularitatea pozelor în care subiecul fotografiei este şi fotograful se datorează gradului ridicat de intimitate şi onestitate pe care îl are o astfel de poză. Faptul că alegi să te fotografiezi singură transmite privitorului ideea că poza nu este trucată, ci te prezintă pe tine în viaţa de zi cu zi.

O fotografie cu un decolteu generos măreşte şansele găsirii unui partener pe internet.

Fotografiile în care apare în prim plan un decolteu generos primesc cu 49% mai multe aprecieri din partea bărbaţilor comparativ cu celelalte. Per total, studiul relevă că doamnele şi domnişoarele primesc mai puţine aprecieri pe măsură ce înaintează în vârstă.

În cazul bărbaţilor, de popularitate maximă se bucură imaginile în care aceştia renunţă la tricou şi îşi arată muşchii abdominali.

Înaintarea în vârstă este o problemă şi pentru domnii în căutarea iubirii. Fotografiile bărbaţilor de peste douăzeci de ani primesc mai mult feedback pozitiv decât cele în care au trecut pragul de 30 de ani.

Concluzia cercetătorilor? Indiferent de sex şi vârstă e important ca imaginea de profil să conţină un atu al persoanei, chit că acesta este fizic sau intelectual.

Nu doar fotografiile tip portret au succes pe site-urile de dating.

O imagine de profil poate avea succes chiar dacă în ea nu apare chipul utilizatorului. Potrivit studiului, alegerea de a-ţi fotografia sau nu faţa nu influenţează numărul de solicitări din partea celorlalţi membri ai unui site de dating.

O fotografie fără chip poate avea chiar mai multe avantaje, dacă în ea găsim o imagine inedită, misterioasă sau aluzivă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro