Cum tratezi ejacularea precoce a iubitului

De Stela Moisescu pe

Adesea multe cupluri consideră că sexul s-a încheiat odată ce bărbatul a ejaculat. În cazul în care acest lucru se petrece după cinci minute de sex penetrativ, e clar că…
… plăcerea e doar a lui. Ţie nu îţi rămâne decât să te satisfaci singură sau să speri că data viitoare va dura mai mult.

Nici nu îţi vine să îi spui: „Mă deranjează că ejaculezi atât de repede, iar eu nu reuşesc niciodată să am orgasm.” Un bărbat cu bun simţ ar trebui să ştie că o femeie permanent lăsată cu ochii-n soare nu are cum să fie satisfăcută şi fericită.

Chiar dacă i-ai spune un lucru atât de logic, e posibil să te loveşti de un „Eu n-am mai primit plângeri până acum. Poate că problema e la tine, pentru că nu reuşeşti să ai orgasm odată cu mine”.

Ejacularea precoce este un subiect sensibil pentru bărbaţi, aşa că uneori o tactică mai subtilă poate avea efectul scontat.

Iată câteva tehnici care te ajută să întârzii momentul ejaculării şi să măreşti durata actului sexual!

În principiu, iubitul tău ejaculează prea repede din două motive: se concentrează prea tare pe plăcerea lui sau nu a învăţat să controleze etapele de excitare, astfel încât să nu ajungă atât de repede în faza în care nu se mai poate abţine.

Roagă-l să îţi facă sex oral

În privinţa primei cauze, îi poţi da de înţeles că trebuie să fie mai atent cu plăcerea ta în timpul preludiului. Roagă-l să îţi facă sex oral şi spune-i că vrei să începi partida când eşti foarte aproape de orgasm. Astfel, el începe sexul nu foarte excitat, iar tu invers, şi aveţi mai multe şanse să terminaţi amândoi în timpul sexului normal.

Exerciţii Kegel

În privinţa celei de-a doua cauze întreabă-l dacă poate anticipa momentul în care se apropie de orgasm şi spune-i că poate învăţa să nu treacă pragul către orgasm. Poate face asta dacă se masturbează şi încearcă să se abţină de la orgasm încordând muşchii pelvieni. În acest sens, spune-i că şi bărbaţii pot face exerciţii Kegel, căci îşi poate încorda şi relaxa muşchii pelvieni, pe care îi foloseşte când urinează.

Dacă îşi antrenează şi el aceşti muşchi, va învăţa să îşi menţină erecţia şi să controleze momentul ejaculării, lucru pe care orice bărbat merită să îl facă, nu doar unul care ejaculează prea repede.

Să îi faci sau nu sex oral?

Cât despre preludiu, ai putea să eviţi cu totul să îi faci sex oral sau să îl stimulezi manual, dar să îl săruţi şi să îi mângâi tot corpul pentru a-i arăta că nu eşti pur şi simplu egoistă, arată sexologul Pam Spurr.   
 

Orgasm în timpul preludiului

 Mai apoi, ai putea să îl rogi să te aducă la orgasm înainte de sexul propriu-zis pe motiv că nu îţi ajunge timpul în care te penetrează. Dacă te aduce la orgasm, după ar putea să fie mai relaxat. Uneori, chiar gândul că nu te satisface şi termină prea repede îi poate declanşa ejacularea.

La polul opus, adu-l tu pe el la orgasm prin stimulare orală sau manuală în timpul preludiului, cu condiţia să continuaţi mai apoi cu sexul propriu-zis. Va dura mai mult până să aibă cel de-al doilea orgasm prin sex normal.

La mica înţelegere

Tot pentru a-l mai elibera de presiune, îi poţi spune că poate să ejaculeze oricând doreşte şi nu vrei neapărat să ai orgasm prin sex normal, dacă te ajută manual sau oral să atingi şi tu climaxul după ce a terminat el.

Puneţi pauză de câte ori e cazul

În timpul sexului roagă-l să se oprească de tot când simte că e aproape de orgasm. Cu ajutorul acestei tehnici, când, în sfârşit va avea orgasm, acesta va fi mult mai intens. În general, un ritm mai lent al penetrării amână declanşarea orgasmului.

La fel, roagă-l să inspire adânc şi să expire în timp ce te penetrează. Aşa rămâne relaxat şi amână declanşarea orgasmului.   

Ambele tehnici îl ajută în timp să controleze momentul ejaculării.

Alege poziţiile sexuale potrivite

Şi poziţiile sexuale alese de voi contează. Alege poziţii în care puterea de frecare este mai mică, cum ar fi poziţia linguriţă şi evită-le pe cele care îngustează pereţii vaginali, cum ar fi doggie style sau misionarului, cu picioarele pe umerii lui.

Îţi este recomandat să stai deasupra lui şi să controlezi tu ritmul şi adâncimea penetrării, astfel încât capul penisului să nu fie intens stimulat. Încearcă să faci curse cât mai lente şi scurte pe corpul penisului său, nu pe cap. Tu vei beneficia în schimb de o stimularea asemănătoare la intrarea în vagin, acolo unde sunt cele mai multe terminaţii nervoase.

Variază poziţiile de sex 

În plus, mai poţi încerca să variezi poziţiile de sex, pentru că astfel nu va beneficia de o stimulare neîntreruptă şi se amână momentul ejaculării. Totuşi, această tactică poate fi în detrimentul plăcerii tale.    

Atunci când iubitul tău ejaculează prea repede, evită cu orice preţ partida clasică de sex, în care începi să îi faci sex oral şi continuaţi cu cel vaginal, căci orgasmul lui va veni prea repede.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro