Dragoste şi sex: Arată-i cât de mult îl iubeşti, fără cuvinte

De Adina Radu, pe

Experţii în comunicare spun că doar aproximativ 10% din mesaj este transmis prin cuvinte, restul fiind transmis nonverbal – prin mimica feţei, gesturi, intonaţie. Tot ei, specialiştii, te sfătuiesc să acorzi mai multă atenţie limbajului corpului ca relaţia ta să fie înfloritoare. Iată cum:
Imită-i gesturile
Asta nu înseamnă să te mişti exact cum face el, ci mai degrabă să te comporţi asemenea lui, ca să vadă că înţelegi cum se simte, mai ales atunci când este supărat şi defensiv. Apoi, uşor-uşor încearcă să faci gesturi pozitive ca să-i îmbunătăţeşti şi lui starea – în cazul în care reuşeşti să-l faci să-ţi oglindească el gesturile fără să-şi dea seama.
Zâmbeşte-i sincer
Atunci când nu se simte prea bine sau dacă l-ai neglijat un pic, zâmbeşte-i, te sfătuiesc specialiştii. Mai mult, chiar, uită-te în ochii lui timp de mai multe secunde, ca să-i transmiţi mesajul de intimitate.
Dragoste şi sex: Înainte să vă mutaţi împreună, nu uita de…
Ai grijă de el
Nu trebuie să îi devii mamă, ci să faci gesturi mici, dar care îi vor întări încrederea în tine. Spre exemplu, poţi culege o scamă de pe bluza lui – sau te poţi preface că faci asta. Aranjează-i cămaşa de dimineaţă, îndreaptă-i cravata şi aşa mai departe. În subconştientul său va prinde ideea că acasă există cineva care va avea grijă de el.

Citeşte mai multe pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!