Dragoste: Comunicarea, piatra de temelie a fiecărei relaţii

De Unica.ro, pe

Comunicarea este extrem de importantă în orice relaţie, o ştim cu toţii. E de altfel sfatul pe care orice expert în relaţii ni l-ar da. Cel de a lucra în permanenţă la acest aspect al vieţii de cuplu, de a nu lăsa rutina să ne înstrăineze, de a fi mereu la curent cu ceea ce se întâmplă în viaţa, mintea şi sufletul partenerilor.
Sigur, ne dorim să putem discuta, să ne deschidem în faţa celor de lângă noi şi ei să se deschidă la rândul lor, să avem parte de comunicare sinceră şi constructivă care să ne apropie şi mai mult unul de altul şi să ne îndrume pe calea cea bună de fiecare dată când apare o problemă. Sfaturile specialiştilor se opresc aici însă, lăsându-ne nouă sarcina de a descoperi care sunt cele mai bune cai de comunicare pentru noi, o sarcină grea ce-i drept, dar nu imposibilă.

Şi e greu în primul rând pentru că nu e niciodată îndeajuns doar să discuţi cu partenerul. Cel mai important este să încerci să stăpâneşti cât mai bine această artă, a discuţiei dar în acelaşi timp şi capacitatea de a trimite şi recepţiona mesaje. Aceasta este calea cea mai bună şi adevarătă cheie a comunicării. „Am înţeles că vrei să… sau ‘”Înţeleg că vrei să spui că…” sunt două fraze importante care au strânsă legătura cu felul în care percepem mesajul partenerului. Sigur, folosindu-le, îl atenţionezi în primul rând că ai recepţionat ce avea el de spus şi îi oferi în acelaşi timp oportunitatea de a-şi resublinia ideea şi de a-şi comunica sentimentele şi dorinţele mai uşor. Ştiind că îl asculţi, că eşti receptivă, el se va deschide mai uşor şi comunicarea va deveni naturală.

Citeşte mai multe pe dindragoste.unica.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!