Dormitul separat, benefic pentru cuplu

De Stela Moisescu pe

Vă potriviţi în pat doar pe plan sexual, iar când vine vorba de somn abia vă odihniţi împreună din cauză că aveţi tabieturi diferite? Terapeutul Sophie Keller susţine că…
… dormitul separat este benefic pentru cuplu şi are la dispoziţie nouă argumente cu care să te convingă.

1. Nu rişti să fii trezită în toiul nopţii de sforăituri, frig sau exilată undeva la marginea patului.

2. Ai libertate deplină la tine în cameră. Stingi şi aprinzi lumina când vrei tu şi te poţi uita la un film fără căşti la urechi, care să te incomodeze când te tolăneşti pe canapea.

3. În cazul în care te trezeşti în mijlocul nopţii sau dimineaţa devreme, poţi să te ridici din pat fără remuşcări şi poţi face ceea ce-ţi doreşti: să iei o gustare nocturnă ori matinală, să citeşti, să scrii în jurnal… orice. Nimeni nu se va plânge că i-ai perturbat somnul.

4. Dacă îţi place să fie ordine în camera în care te odihneşti, iubitul tău nu va fi prin preajmă să facă dezordine, iar tu vei strânge doar după tine, ceea ce se poate dovedi foarte avantajos.

Eşti o fire mai dezordonată? Poţi răsufla uşurată, căci partenerul de cuplu nu va fi prin preajmă să-ţi reproşeze că nu poate dormi într-o cameră aşa de „aglomerată”.

5. Paturi separate înseamnă camere separate şi… multă intimitate, de care, de ce să nu recunoaştem, chiar avem nevoie câteodată.

6. Camera în care dormi o poţi decora după pofta inimii, fără compromisuri şi dispute cu iubitul tău.

7. Poţi să potriveşti temperatura camerei după pofta inimii. Nimeni n-ţi va fura pătura sau va insista să închizi geamul înainte de culcare, deşi tu îl vrei deschis. Dacă iubitul tău e fumător, aşa scapi şi de fumatul pasiv înainte sau chiar în timpul somnului.

8. Vă puteţi face vizite supriză în timpul nopţii. Ideea de a te strecura în camera lui poate fi extrem de incitantă. Terapeutul Sophie Keller susţine că ea şi soţul ei dorm în camere separate, iar acest lucru a adus şi mai multă pasiune în cuplu lor.

9. Faptul că dormiţi în paturi separate vă poate dinamiza viaţa sexuală. Dacă nu staţi în acelaşi pat în fiecare noapte, fiind total disponibili unul altuia, dorinţa de a face sex va deveni mai evidentă.

Terapeutul consideră că dormitul separat este o soluţie practică în cazul partenerilor care nu dorm liniştit împreună. Totuşi, cuplurile sunt reticente ideii de a dormi separat din cauza stereotipurilor formate.

De exemplu, se presupune că paturi diferite înseamnă o relaţie cu probleme. Totodată, există teama ca prietenii voştri să nu considere că nu mai faceţi sex sau, chiar, că nu vă mai suportaţi unul pe altul.

Terapeutul te sfătuieşte să uiţi de stereotipuri şi să iei în seamă tabieturile voastre de dormit, precum şi felul în care îţi afectează ele odihna, sănătatea şi chiar viaţa voastră de cuplu.

Dacă sunteţi incompatibili pe acest plan, soluţia pe termen lung poate fi dormitul separat, susţine Keller.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro