Cum se schimbă viaţa sexuală după naştere

De Stela Moisescu, pe

„Naşterea seamănă cu o mică explozie: ţesuturile vaginului sunt silite să se întindă, sunt zdruncinate şi chiar rupte”, explică doctorul David Delvin. Mai apoi, se petrec…
… fluctuaţii hormonale, care cauzează stări emoţionale extreme. În mod cert, viaţa sexuală trece prin multe obstacole imediat după o naştere, iar lucrurile tind să revină la normal în aproximativ şase luni.

Sexul este contraindicat în primele şase săptămâni de la naştere şi poţi începe să-l practici abia după un consult postnatal în care doctorul îşi dă şi el acordul şi îţi confirmă că leziunile vaginale s-au vindecat.

Sexul oral, riscant pentru noua mămică

Dacă nu poţi face sex, te întrebi probabil, ce alte practici sexuale poţi încerca. Medicii atrag atenţia că femeile cărora li se face sex oral în primele luni după sarcină se supun unor mari riscuri. În primul rând poţi face o infecţie la nivelul vaginului sau uterului, iar mai apoi, aerul suflat în interiorul vaginului se poate strecura în vasele de sânge şi poate duce la un embolism, care poate fi fatal.

Nici stimularea sânilor nu poate fi făcută oricum în lunile care succed sarcinii şi este total interzisă în cazul în care ai pielea şi sfârcurile rănite.

Poţi avea însă oricâte orgasme doreşti după o sarcină, atâta timp cât modul în care le obţii este în conformitate cu ce îţi spune doctorul.

După ce corpul tău îşi revine şi poţi reîncepe să faci sex este recomandat să foloseşti lubrifiant. Schimbările hormonale, extenuarea post natala, reţinerile din plan sexual (frica de a face sex, faptul că nu te simţi bine în pielea ta etc.) şi stresul cotidian pot inhiba lubrifierea ta naturală. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea în primele trei luni de la sarcină.

Simone este una dintre mămicile din comunitatea „Între prietene” care a avut probleme în primele şase luni după naştere, atât din cauza durerilor, cât şi din cauza cusăturilor perineului, dar ea spune că te poţi redescoperi încet-încet cu partenerul. Incognito a avut de trecut aceleaşi obstacole, iar sexul a lipsit cu desăvârşire, spune ea, aproape un an de zile.

Află cum stai cu libidoul imediat după sarcină pe a doua pagină!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!